• Huvudsponsorer

Weinstock: ”Vi måste sluta ta så många utvisningar”

3 januari 2018 19:00
Inför match

Nytt år och nya möjligheter. För Örebro Hockey väntar under torsdagskvällen årets första match när tabelltvåan Djurgården gästar Behrn Arena.


Efter ett tungt avslut på 2017 med enbart två segrar under decembermånad har Örebro Hockey och Marcus Weinstock siktet inställt på att börja 2018 på allra bästa sätt. Det lär dock bli lättare sagt än gjort när tabelltvåan Djurgården, som imponerat stort hittills under säsongen, kommer på besök.

– Djurgården är ett bra lag, inget snack om saken. Jag tycker dock att vi stått för tre ganska bra prestationer efter jul och visat att vi är på gång igen. Det är ofta små marginaler som avgör i slutändan och med lite tur hade vi istället kunnat vinna någon eller några av dessa matcher.

För Örebro gäller det också att bryta en negativ trend, då Stockholmslaget vunnit de tre senaste mötena lagen emellan. Varav två av dessa under nuvarande säsong.

– Vi vet att Djurgården vill bygga sitt spel kring mycket skridskoåkning och vara puckförande. De släpper in väldigt få mål så för vår del gäller det att vara noggranna och inte bjuda på någonting i onödan. Dessutom behöver vi hålla oss från utvisningsbåset. Vi har suttit där alldeles för mycket den senaste tiden och därför fått slita hårt på en redan skadeskjuten backbesättning.

Trots att decembermånad varit motig för lagets del har Marcus, som befann sig i en formsvacka under november och början på december, lyckats pricka formen de senaste matcherna. Mål mot HV71 på annandagen följdes upp med ytterligare två mål i hemmamatchen mot Frölunda två dagar senare. Dessutom blev det en passningspoäng senast mot Brynäs och i nuvarande takt är 33-åringen på god väg att radera ut sin egen rekordnotering i SHL, 30 poäng, från föregående säsong.

– Det är inget att hymla med att vi hade det tungt i november och även början på december. Det var väldigt tunnsått med poäng från vår kedja mellan landslagsuppehållen och vi fick inte alls spelet att stämma. Vi är i grund och botten en kedja som ska vara med och producera framåt så det känns bra att det lossnat de senaste matcherna. Vi börjar hitta tillbaka till det spel vi hade i början av säsongen.