Hellström: ”Vi måste bli mer effektiva”
Publicerad: 2017-10-05
Inför match
För Örebro Hockey stundar säsongens första back-to-back-möte när Linköping står för motståndet. Örebro inleder på fredagen dubbelmötet i SAAB Arena innan man på lördagen vänder hem och tar emot östgötarna i Behrn Arena. Inför helgens heta drabbningar passade vi på att ta pulsen på en minst sagt revanschsugen Alexander Hellström.

Efter fantastiskt spel i två perioder och mängder av chanser att punktera tillställningen tappade Örebro spelet helt i den sista perioden och föll till slut med 1–2 efter Kevin Clarks sena avgörande. För Alexander Hellström var lördagens förlust en stor besvikelse men Falusonen manar samtidigt till lugn i leden.

– Det är klart att man inte är nöjd när vi spelat så bra som vi gjorde under två perioder och till slut blir poänglösa. Vi måste dock se till att fullfölja matcherna och spela bra i 60 minuter. Samtidigt är det också viktigt att vi ser till att bli mer effektiva. Vi borde haft en större ledning än med ett mål inför sista perioden senast och då hade antagligen matchen slutat på ett annat sätt. Trots att vi inte tagit speciellt många poäng hittills så har vi en fin harmoni i laget och tror på det vi gör. Vi har varit med i samtliga av de fyra matcher vi spelat och fortsätter vi bara på samma sätt så kommer även poängen att börja trilla in.

Precis som för övriga SHL-lag har säsongen hittills varit något av en ryckig historia för Örebro Hockey. Trots att det är snart tre veckor sedan Örebro inledde säsongen borta mot Luleå har man fortfarande inte spelat mer än fyra matcher.

– Det är en lite märklig känsla faktiskt, nästan som en förlängning av försäsongen med någon enstaka match i veckan bara. Det ska bli väldigt skönt att det från och med imorgon drar igång på allvar med ett tätare spelschema.

För helgens back-to-back-motstånd, Linköping, har säsongen hittills varit något av en blandad kompott. Östgötarna imponerade visserligen stort när de för knappt två veckor sedan slog svenska mästarna HV71 med 0–2 på bortais men såg inte lika stabila ut när de bara dagar senare föll mot Karlskrona med 4–2.

– Linköping är i grund och botten ett väldigt skickligt lag med mycket kvalité. Vi gjorde dock en gedigen match mot dem på försäsongen och vann med 2–0 så känslan är god. Vi har tränat otroligt hårt så två matcher inom loppet av 24 timmar ska inte vara några större problem för oss. Ser vi bara till att hålla oss till vår gameplan, jobbar hårt i varje byte och utnyttjar special teams på ett bättre sätt än vad vi gjort hittills så kommer vi bli väldigt svårslagna.

Filip Berglund