Platt fall hemma mot Malmö
Publicerad: 2022-03-03
Örebro Hockey föll mot Malmö hemma i Behrn Arena under torsdagen. Slutresultatet skrevs till 3-5.

Veckans enda hemmamatch spelades under torsdagen då Malmö gästade Behrn Arena. I den första perioden var det ett lag på isen och det var inte hemmalaget. Gästerna från Skåne ägde spelet totalt medans Örebro stod och tittade på. Efter drygt 14 spelade minuter visade resultattavlan 0-3. Niklas Eriksson byte då ut Jonas Arntzen och Jhonas Enroth fick hoppa in mellan stolparna. Arntzen ska dock inte lastas för de insläppta målen. Efter tjugo spelade minuter hade Malmö ledningen med tre mål mot noll och skottstatistiken visade 16-4, till Malmö favör.

I slutet av den första perioden ådrog sig Malmö matchen första utvisning och Örebro fick starta den andra perioden i spel fem mot fyra. Det skulle man ta tillvara då Robin Kovács spräckte Örebros målnolla. Ny energi i hemmalaget och bara fem minuter senare skulle det smälla igen. Robert Leino vann tekningen och Nick Halloran kunde prickskjuta in 2-3 i den första krysset. Glädjen blev dock kortvarig för Örebro. I anfallet efter kunde Pathrik Westerholm via köksvägen utöka Malmös ledning till 2-4. Malmö var åter i förarsätet och ägde spelet i matchen. I slutet av perioden fick Örebros Petr Zamorsky hjälpas av isen efter att han åkt på en knätackling från Malmös Lance Bouma. Malmöspelaren fick lämna isen efter att domarna videogranskat situation och delat ut ett matchstraff. Örebro fick chansen i powerplay i fem minuter och början av tredje perioden skulle utdelningen komma.

Robin Kovács passade fram till en inåkande Nick Ebert som kunde bomba in reduceringen till 3-4. Örebro hade ätit ikapp och nu vädrade publiken i Behrn Arena en vändning. Men Örebros spel gick i stå och man var aldrig riktigt nära att kvittera matchen. Istället kunde Malmö hålla undan och i slutminuterna fastställa slutresultatet till 3-5. Tog förlust för Örebro som nu snabbt får ladda om till lördagens match i Malmö.

Örebro–Malmö 3–5 (0–3, 2–1, 1–1)
Första perioden: 0–1 (06.48) Lance Bouma (Joakim Ryan). 0–2 (12.08) Marcus Sylvegård (Lance Bouma, Carl Söderberg). 0–3 (14.45) Eric Engstrand (Fredrik Händemark, Matias Lassen).

Andra perioden: 1–3 (00.44) Robin Kovacs (Nick Ebert, Daniel Audette), spel fem mot fyra, 2–3 (6.56) Nick Halloran (Robert Leino), 2–4 (7.42) Pathrik Westerholm (Markus Lauridsen, Carl-Johan Lerby).

Tredje perioden: 3–4 (00.38) Nick Ebert (Robin Kovacs, Rodrigo Abols), spel fem mot fyra. 3–5 (18.13) Fredrik Händemark (Pathrik Westerholm, Markus Lauridsen), spel fem mot fyra.

Skott: 19–34 (4–16, 9–7, 6–11).

Utvisningar: ÖHK 1x2. MIF 3x2, 1x5, 1x20.

Publik: 5208.