Tre viktiga poäng mot Linköping
Publicerad: 2021-10-12
Örebro Hockey tog veckans första seger då Linköping besegrades med 3-2 hemma i Behrn Arena. Segern satt dock hårt inne. Efter att Örebro gått upp till 3-1 efter två spelade perioder kunde Linköping reducera direkt i den tredje perioden. Trots att gästerna tryckte på kunde Örebro hålla undan och inkassera tre poäng.

Kvällens seger mot Linköping var Örebro Hockeys nioende raka hemmaseger mot just Linköping. Petr Zámorský fick göra sitt första mål sedan återkomsten till Örebro då han pricksköt 1-0. Assistpoäng på målet fick Leo Carlsson, född 2004, som därmed noterades för sin första poäng i SHL. Emil Larsson styrde in kvällens andra mål efter att Robin Kovács laddat bössan i powerplay. Rodrigo Abols stod för en stark individuell prestation när han rundande Linköpingsförsvaret och satte sitt andra mål för säsongen. Jhonas Enroth vaktade målet och stoppade 22 av 24 avslut.

Örebro–Linköping 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)
Första perioden: 1-0 (02.05) Petr Zamorsky (Leo Carlsson, Marcus Hardegård), 1-1 (08.40) Daniel Ljungman (Filip Bystedt), 2-1 (17.43) Emil Larsson (Robin Kovacs, Rodrigo Abols).

Andra perioden: 3-1 (35.12) Rodrigo Abols (Elias Ekström, Rasmus Rissanen).

Tredje perioden: 3-2 (40.48) Christoffer Ehn (Jesper Pettersson, Brian Gibbons).

Utvisningar, ÖHK: 2x2. LHC: 2x2.

Skott: 25-24 (9-8, 13-9, 3-7).

Örebro Hockeys nästa hemmamatch spelas redan på torsdag då Timrå kommer på besök. Klicka här för att säkra din plats.