Brian Willsie klar för Örebro Hockey
Publicerad: 2014-02-17

I dag blev det klart att kanadensaren Brian Willsie, 35, ansluter till Örebro Hockey. Brian är en tvåvägsspelare som spelar på alla tre offensiva positioner. Brian kommer närmast från spel i finska TPS Åbo där han gjort 22 poäng på 27 matcher.

- Jag har min styrka i målskyttet och hoppas kunna producera mål i Örebro Hockey. Jag har spelat med Marko Anttila tidigare så jag har pratat med honom och han har bara haft positiva saker att berätta om klubben. Jag vet att det gått tungt det första året i SHL för klubben och vad som väntar, men jag är övertygad om att vi spelar SHL även nästa säsong, säger Brian Willsie.

Det är en rutinerad forward som kommer till Örebro, Brian gör sitt 16:e år som proffs och kom till Europa förra säsongen. Han har sammanlagt gjort 381 NHL-matcher för klubbarna Colorado Avalanche, Washington Capitals och Los Angeles Kings där han totalt producerat 109 poäng. Brian har även gjort 541 AHL-matcher och gjorde 410 poäng på dessa matcher.

- Det är positivt att vi kan få loss en så bra spelare den här tiden på året. Brian har varit en ledande spelare i TPS och är en bra målskytt som har ett bra skott. Hans ledaregenskaper kommer betyda mycket, rutinen och kunnandet gör honom till en stabil spelare, säger Kent Johansson huvudtränare Örebro Hockey.

Brian kommer följa med Örebro Hockey till träningslägret i Schweiz och kontraktet är skrivet över nästa säsong.

Kontraktet gäller över 2014/15. 

Press och Informationschef Filip Nyängen