Sur förlust när Djurgården vände och vann
Publicerad: 2021-01-16
Örebro föll med 4-6 mot Djurgården under lördagseftermiddagen.

Mindre än 48 timmar efter torsdagen mellan Djurgården och Örebro var det dags igen. Men denna gång hemma i Behrn Arena. Det var gästerna som inledde matchen bäst och satte tryck på Örebro. Men hemmalaget försvarade sig bra, Jhonas Enroth gjorde några fina räddningar och när laget klarade av spel med en man mindre lyfte man upp spelet. Spelet jämnades ut och Örebro skapade några riktigt bra målchanser. Men tolv minuter in i den första perioden vände Djurgården spelet snabbt och Jacob Josefson kunde ge gästerna ledningen. Kort därefter skulle också 0-2 komma då Tobias Ekberg kastade in en puck från bakom förlängda mållinjen som studsade på Jhonas Enroth och in i mål. Örebro fick efter det chansen i powerplay men där lyckades man inte få utdelning och 0-2 var resultatet efter tjugo spelade minuter.

Den andra perioden började bra då Örebro tidigt fick chansen i powerplay. Ingen reducering kom med en man mer på isen men kort därefter hittade Rodrigo Abols in till Daniel Muzito-Bagenda som prickade in 1-2. Och nu var Örebro på gång och tryckte på framåt. När knappt halva den andra perioden var spelad knäppte Rasmus Rissanen iväg ett skott från blålinjen och 2-2 var ett faktum. Målet var Örebrobackens första för säsongen. Örebro fortsätta ösa på och tryckte nu på för ledningsmålet. Vändningen fullbordades när Glenn Gustafsson kom med hög fart och sköt 3-2 till Örebro. Med två minuter kvar av perioden hittade domarna en slashing på Glenn Gustafsson och med 44 sekunder kvar kunde Rhett Rakhshani kvittera matchen. En väldigt händelserik period och vi kunde gå till pausvila med 3-3 på resultattavlan.

Örebro öste på för ledningsmålet i inledningen av den tredje perioden. Laget skapade flertalet fina målchanser men Mantas Armalis kom upp med fina räddningar och kunde stå emot. Men tillslut kunde inte ens storspelande målvakt stå emot. Borna Rendulic vann kampen bakom mål, bröt in och hittade sedan luckan på första stolpen. 4-3 till Örebro med halva den tredje perioden spelad. Örebro hade sedan bra kontroll på matchen men med mindre än fem minuter kvar kunde Tom Wandell sätta 4-4. Bara 18 sekunder senare kunde Manuel Ågren, efter en tilltrasslad situation, ge gästerna ledningen. Från ingenstans var Örebro i underläge och tvingades nu jaga kvitteringspucken. Men Örebro var aldrig riktigt nära att in kvitteringen och när man tog ut Jhonas Enroth och spelade med sex man kunde Niclas Bergfors fastställa slutresultatet till 4-6.