Lördag Lör 13 Mars Mar
Söndag Sön 14 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Söndag Sön 28 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Onsdag Ons 18 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 25 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt

Sur förlust när Djurgården vände och vann

16 januari 2021 18:20
Efter match

Örebro föll med 4-6 mot Djurgården under lördagseftermiddagen.


Mindre än 48 timmar efter torsdagen mellan Djurgården och Örebro var det dags igen. Men denna gång hemma i Behrn Arena. Det var gästerna som inledde matchen bäst och satte tryck på Örebro. Men hemmalaget försvarade sig bra, Jhonas Enroth gjorde några fina räddningar och när laget klarade av spel med en man mindre lyfte man upp spelet. Spelet jämnades ut och Örebro skapade några riktigt bra målchanser. Men tolv minuter in i den första perioden vände Djurgården spelet snabbt och Jacob Josefson kunde ge gästerna ledningen. Kort därefter skulle också 0-2 komma då Tobias Ekberg kastade in en puck från bakom förlängda mållinjen som studsade på Jhonas Enroth och in i mål. Örebro fick efter det chansen i powerplay men där lyckades man inte få utdelning och 0-2 var resultatet efter tjugo spelade minuter.

Den andra perioden började bra då Örebro tidigt fick chansen i powerplay. Ingen reducering kom med en man mer på isen men kort därefter hittade Rodrigo Abols in till Daniel Muzito-Bagenda som prickade in 1-2. Och nu var Örebro på gång och tryckte på framåt. När knappt halva den andra perioden var spelad knäppte Rasmus Rissanen iväg ett skott från blålinjen och 2-2 var ett faktum. Målet var Örebrobackens första för säsongen. Örebro fortsätta ösa på och tryckte nu på för ledningsmålet. Vändningen fullbordades när Glenn Gustafsson kom med hög fart och sköt 3-2 till Örebro. Med två minuter kvar av perioden hittade domarna en slashing på Glenn Gustafsson och med 44 sekunder kvar kunde Rhett Rakhshani kvittera matchen. En väldigt händelserik period och vi kunde gå till pausvila med 3-3 på resultattavlan.

Örebro öste på för ledningsmålet i inledningen av den tredje perioden. Laget skapade flertalet fina målchanser men Mantas Armalis kom upp med fina räddningar och kunde stå emot. Men tillslut kunde inte ens storspelande målvakt stå emot. Borna Rendulic vann kampen bakom mål, bröt in och hittade sedan luckan på första stolpen. 4-3 till Örebro med halva den tredje perioden spelad. Örebro hade sedan bra kontroll på matchen men med mindre än fem minuter kvar kunde Tom Wandell sätta 4-4. Bara 18 sekunder senare kunde Manuel Ågren, efter en tilltrasslad situation, ge gästerna ledningen. Från ingenstans var Örebro i underläge och tvingades nu jaga kvitteringspucken. Men Örebro var aldrig riktigt nära att in kvitteringen och när man tog ut Jhonas Enroth och spelade med sex man kunde Niclas Bergfors fastställa slutresultatet till 4-6.

Klicka här för statistik från matchen.