Idag genomfördes Impact test för samtliga spelare i Örebro Hockey
Publicerad: 2018-08-22
Nyhet
Under torsdagen har samtliga spelare Örebro Hockeys A-lag, J20 och J18 genomfört ett så kallat Impact test.

Impact test är översatt från Immediate Post-Concussion Assessment and Cognitive Testing och är det mest frekvent använda testet för hjärnskakningar. Testet är ett kompletterande hjärnfunktionstest som sedan en tid är standard i NHL och NFL.

Testet går till på så vis att om idrottaren drabbas av en hjärnskakning, går följderna av den att mäta och dokumentera genom ett datoriserat test som utövaren själv genomför. Samtliga spelare utför alltså ett första test innan säsongen börjar. Det första testet kan sedan jämföras med det test idrottaren utfört efter en befarad hjärnskakning. På så vis kan utbildad personal se skillnader, framsteg eller eventuella försämringar individen gör. Den här typen av test ger spelarna en tryggare rehabiliteringstid efter en hjärnskakning. Det kan vara svårt att se och bedöma tillståndet hos varje individ eftersom symptomen kan te sig på olika vis. Testet delas upp i sex delar, som mäter en mängd kognitiva funktioner såsom minne, svarstid, problemlösning, matchning etc.

Under dagen har Örebro Hockey haft besök från Sports Medicine i Umeå. Samtliga spelare i Örebro Hockeys A-lag, J20, J18 har idag fått lyssna på en föreläsningen samt genomföra impact testet. Detta är ett steg för att ge spelarna en större förståelse kring huvudskador samt minska antalet huvudskador.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson