Örebro Hockey gör förändringar på ledarsidan
Publicerad: 2018-12-04
Nyhet
Örebro Hockey har idag beslutat att göra förändringar på ledarsidan. Niklas Eriksson blir ny huvudtränare och nya assisterande tränare blir Henrik Löwdahl samt Jörgen Jönsson.

Från och med idag tar Niklas Eriksson över som huvudtränare i Örebro Hockey. Niklas kommer att assisteras av Henrik Löwdahl som flyttas upp från J18 samt Jörgen Jönsson. Detta innebär att Niklas Sundblad och Petri Liimatainen entledigas från sina uppdrag i Örebro Hockey.

– Vi känner att vi inte har fått ut det som vi har förväntat oss av laget och vi anser att spelarmaterialet är bättre än vad vi har presterat. Därför känner vi att denna förändring är nödvändig och vår förhoppning är nu att vi ska få en positiv effekt av detta. Niklas Sundblad och Petri Liimatainen har lagt ner ett enormt arbete under sin tid här, så ingen skugga ska falla över dem. Just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon gruppen, säger Sportchef Niklas Johansson.

Tränarstaben kommer att bestå av Niklas Eriksson, Henrik Löwdahl, Jörgen Jönsson samt målvaktstränare Kristoffer Eriksson.

– I Niklas Eriksson kommer vi få in ett annat typ av ledarskap som vi tror kommer passa gruppen och det läge som vi nu befinner oss i.

– Henrik Löwdahl lyfter vi upp från J18. Henrik har ett stort Örebrohjärta och en hockeykunskap som vi vill utnyttja på seniornivå. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i A-lagssammanhang.

– Jörgen Jönsson har en gedigen meritlista och kommer in med en stor erfarenhet. Han var med och vann SM-guld med Växjö förra säsongen och kommer bidra med en vinnarkultur till hela föreningen, avslutar Sportchef Niklas Johansson.

Tränarkonstellationen gäller säongen 2018/19.

[Intervju med Sportchef Niklas Johansson hittar du här](http://www.orebrohockey.se/play/video/v1543940133391099 )

Press & Kommunikation Ludwig Andersson