• Huvudsponsorer

Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Christer Olsson: "En engagerad hockeynörd"

12 april 2019 10:00
Nyhet

Längre intervju med Örebro Hockeys Assisterande tränare Christer Olsson.


Örebro Hockey har nu spikat tränartrion för säsongen 2019/20. Huvudtränare Niklas Eriksson kommer att assisteras av Jörgen Jönsson samt det senaste tillskottet Christer Olsson. Christer kommer närmast från sin roll som Assisterande tränare i Leksand, där han var med och tog upp laget i SHL. Nu blickar Christer fram emot nya utmaningar i Örebro Hockey.

– Först och främst känns det otroligt kul med en ny utmaning. Jag känner att jag är redo för något nytt och spännande, när Örebro hörde av sig kändes det helt rätt för mig. Jag ser fram emot att jobba tillsammans och lära mig av Niklas och Jörgen. De startade en resa under förra säsongen och det ska bli härligt att bygga vidare på det, säger Christer Olsson.

Ett välbekant ansikte för Christer är Örebro Hockeys huvudtränare Niklas Eriksson. Christer och Niklas kamperade för några år sedan ihop som tränare i Leksands organisation och spelade även tre säsonger tillsammans i Leksand i början av 2000-talet.

– Ska bli fantastiskt kul att få jobba tillsammans med Niklas igen och jag glädjs åt det resa han har gjort i klubben. Jag och Niklas är goda vänner så vi har haft en bra kontakt och pratat mycket. Att dessutom få jobba med Jörgen och ta del av hans erfarenhet och kunskap känns inspirerande. Jörgen är vinnare ut i fingerspetsarna och det ska bli kul att jobba tillsammans.

För Christer blir det nu första gången han står i båset i ett SHL-lag. Christer har tidigare varit tränare i Västerås, Klagenfurter och Innsbruck i den Österrikiska högsta ligan. Mestadels har Christer tillbringat sin tid som tränare i Leksands organisation och nu tar han alltså steget till Örebro och SHL.

– Det är klart att man alltid strävar så högt som möjligt och att nu få chansen i Örebro och SHL känns inspirerande. Laget har ett fantastiskt stöd från publiken och arenan är i stort sätt alltid slutsåld. På den högsta nivån krävs det att man har bra dagar varje dag, att man skapar en bra arbetsmiljö och hela tiden sträver efter att ta nästa steg. Jag brinner för att skapa en tävlingsmiljö som utvecklar gruppen och jag längtar efter att fr dra igång.

Christer fick under säsongen vara med på en otrolig resa tillsammans med Leksand. Ett uträknat lag som kom samman och säkrade en plats i SHL efter 4-1 i matcher mot ärkerivalen Mora.

– Hela säsongen var som en saga och helt fantastiskt att få uppleva. På något sätt lyckades vi skapa en rollacceptans, där alla accepterade sin roll till 100 %. Vi hamnade i bubblan och det var inget som störde oss. Vi var här och nu och det märktes att spelarna spelade till sig ett härligt självförtroende. Leksand är en hockeytokig by och det var underbart att se glädjen hos supportrarna.

Christer är en engagerad tränare som verkligen älskar hockey, något som också märks när han beskriver sig själv som tränare.

– Jag har svårt att beskriva mig själv, men jag är en engagerad hockeynörd. Jag hoppas att mitt engagemang och driv påverkar människor och gör dem bättre. Jag skulle säga att jag alltid är förbered och noggrann i mitt arbete. Som gammal back lägger jag stor stolthet i försvarsspelet och spelet utan puck. Jag tror på något sätt att allt börjar där, sätta en bra grund för att sedan kunna släppa loss och vara kreativ i det offensiva spelet.

Tillsammans med Niklas och Jörgen ska Christer leda Örebro Hockey under säsongen och hans roll i tränarteamet verkar tydlig.

– Det ser ut som att jag kommer jobba med backarna och försvarsspelet. Det är något jag brinner för och som gammal back vill jag tro att jag har lite knep att lära ut. Det ska bli spännande att jobba med hungriga killar och försöka utveckla individen och gruppen.

Christer befinner sig just nu i Leksand och kommer till sin nya hemstad, Örebro, när laget återsamlas i början av maj.

– Just nu samlar jag lite energi i Leksand efter en intensiv säsong och planen är att vara på plats i Örebro när vi drar igång försäsongsträningen på allvar i början av maj. Jag ser verkligen fram emot att komma till stan och dra igång, avslutar Christer Olsson.