Tredje raka hemmasegern efter 5-1 mot HV71
Publicerad: 2018-11-01
Örebro Hockey tog under torsdagskvällen tredje raka hemmaseger efter att man besegrat HV71 med 5-1.

Det var ett revaschsuget Örebro som under torsdagskvällen tog emot HV71 hemma i Behrn Arena. Det var dock smålänningarna som startade matchen bäst och tryckte under långa stunder tillbaka hemmalaget. Men Stefan Stéen stod för en väldigt bra insats i målet och såg till att inte släppa några puckar förbi sig. Istället klev backklippan Linus Arnesson fram och satte 1-0 till hemmalaget. Den nyligen landslagsupptagna backen gjorde i och med målet sitt 4 mål för säsongen och såg till att Örebro kunde gå till periodvila med en 1-0-ledningen.

I den andra perioden lyfte Örebro upp spelet och fick också utdelning framåt. Tom Wandell kunde på egen hand sätta 2-0 och några minuter senare kom också 3-0 genom Rodrigo Abols. HV71 kunde sedan reducera till 3-1 i powerplay, men glädjen blev kortvarig för bortalaget. Örebro ville inte vara sämre när man fick chansen i powerplay och med mindre än 4 minuter kvar av perioden kunde Shane Harper trycka dit 4-1.

I den tredje perioden kunde Örebro kontrollera tillställningen och på ett smart sätt lyckades man stänga ner matchen. HV71 kom inte till några riktigt farliga målchanser och med mindre än 2 minuter kvar kunde Tylor Spink fastställa slutresultatet till 5-1.

4965 personer hade under torsdagskvällen tagit sig till Behrn Arena och hemmapubliken skapade en riktigt härlig inramning. Nästa hemmamatch spelas redan på lördag och då har det också blivit dags för årets upplaga av Supportermatchen då vi tar emot Brynäs kl 18.00.