Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Tre nyförvärv klara för Örebro Hockey

21 februari 2014 12:01

Örebro Hockey har i dag gjort klart med tre stycken nyförvärv. Det är Brett Sterling, Ville Viitaluoma och Jere Sallinen som alla tre har skrivit på för Örebro Hockey. Brett är 29 år och kommer närmast från HV71 i SHL. Ville är 33 år och kommer från spel i finska HPK där han har under förra och denna säsong varit lagkapten. Från HPK kommer även 23-årige Jere Sallinen.


Brett Sterling har 30 NHL-matcher på meritlistan och har bland annat representerat USA på U18 & U20-nivå.

- Brett är en bra spelare som inte fick ut allt i HV. Han är revanschsugen och vet vad det handlar om. Han styrkor ligger i skridskoåkningen och målskyttet, säger Örebro Hockeys Head Coach Kent Johansson.

Ville Viitaluoma har tillbringat de två senaste säsongerna i finska HPK, där han varit lagkapten. Ville har representerat Finland i flera år och var med i senaste VM-turneringen.

- Ville är en allround spelare som jag har stora förhoppningar på. Han är rutinerad och kommer tillföra på alla plan, säger Johansson.

Jere Sallinen har representerat Finland ända från U17-nivå och upp till högsta nivå. I år och förra säsongen har han belönats med en plats i Finlands lag i Euro Hockey Tour. Trots sin unga ålder, 23 år, har han spelat över 200 matcher i finska högstaligan.

- Jere är en rivig energispelare som arbetar hårt som forward. Skridskoåkningen är hans största styrka, säger Johansson.

Örebro Hockeys Team Manager, Lars ”Mozart” Andersson, jobbar just nu för fullt med att få klart allt pappersarbete. Laget befinner i Schweiz på träningsläger dit Ville och Jere nu tagit sig för att lära känna spelare och ledare i laget samt spela träningsmatchen i kväll mot SC Bern.

Kontrakten gäller säsongen ut.