Uppdatering med Sportchef Niklas Johansson
Publicerad: 2018-10-16
Nyhet
Under tisdagen satte vi oss ner med Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson för en uppdatering kring laget.

8 matcher in i serien, hur skulle du vilja sammanfatta starten på säsongen?
– Jag tycker att vi har blandat och gett lite för mycket under inledningen av serien. Vi fick en bra start med segrar i de två inledande matcherna och jag tycker även att vi spelade väldigt stabilt. Sedan tycker jag att vi har svängt lite för mycket i vår prestation och blandat bra stunder med mindre bra stunder. Vi måste hitta en jämnare nivå över 60 minuter och lita på vårt sätt att spela. Det är ingen hemlighet att vi har haft svårt med målskyttet och spelet i Powerplay, det är något vi jobbar på dagligen och något som vi måste få igång. Men i grunden handlar mycket om att vi ska ha en stark defensiv och sedan vara effektiva och sätta dit pucken när vi skapar lägen.

Hur är läget i laget?
– Läget i laget ser bra ut. Det känns väldigt skönt att Abols är tillbaka och att rehabiliteringen har gått som planerat. Det ska bli väldigt spännande att följa honom när han börjar komma igång på allvar. Nick Ebert och Aaron Palushaj spelade inte senast mot HV71 och är även osäkra för spel mot Färjestad. Christopher Mastomäki följer rehabliteringsplanen och om allt går som det ska kan han vara tillbaka i spel inom någon vecka. Anton Johansson har fått en smäll som hindrar honom från spel. I hans fall utvärderar vi det dagligen och vi får se när han kan vara aktuell för spel.

Det har varit mycket spekulationer kring nyförvärv, berätta om hur läget ser ut?
– Till att börja med vill jag säga att jag förstår att många är frusterade och väntar på att det ska komma ett nyförvärv. Vi har haft flertalet spelare som vi har varit intresserade av och haft konkreta förhandlingar med spelare. I vissa fall tycker vi att prislappen har blivit för hög då klubbar från KHL och NLA har blandat sig i. Vi har även tackat nej till spelare som vi inte tycker har passat in hos oss. Jag är medveten om att det har dragit ut på tiden, men det viktigaste för vår del är att det blir rätt. Jag tänker inte bara kasta in en ny spelare och hoppas att det blir bra, det är också därför som arbetet drar ut på tiden. Så fort vi har något klart kommer vi att gå ut med det, men jag kan inte sätta något datum på när det kommer att ske och det viktigaste är att det blir rätt, avslutar Sportchef Niklas Johansson.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson