Tre juniorer lyfts upp i A-laget
Publicerad: 2019-05-10
Nyhet
Idag står det klart att Örebro Hockey väljer att lyfta upp tre junior i A-laget.

Maksim Semjonov, Linus Öberg samt Alfred Barklund, alla födda -00, lyfts upp i A-laget. Maksim, Linus och Alfred kommer tillhöra A-lagets trupp under försäsongen samt vara med och konkurrera om en ordinarie plats.

– Jättekul att lyfta upp Maksim, Linus och Alfred. Tre talangfulla killar som har presterat bra i våra juniorlag under en längre tid. Det ska bli spännande att följa alla tre här under försäsongen och dem kommer vara med och konkurrera om speltid precis som alla andra, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Maksim är en offensivt skicklig spelare som spelar med hög fart. Trots att han inte är så stor spelar han med ett stort mod och jobbar otroligt hårt över hela banan, säger Niklas Johansson.

– Linus är ett riktigt kraftpaket, otroligt kraftfull i sin spelstil och han besitter även ett fint skott. Linus var uppe hos oss vid flertalet tillfällen förra säsongen och min förhoppning är att han kommer ta ytterligare steg framåt i år, säger Niklas Johansson.

– Alfred är en klassisk tvåvägsback i mina ögon. Han har sina styrkor i sin spelförståelse och i det fysiska spelet. Han rör sig även väldigt bra på isen och är positionssäker. Även Alfred var med oss under föregående säsong och det ska bli spännande att följa honom framöver, säger Niklas Johansson.

FAKTA / Maksim Semjonov
Född: 2000.
I Örebro sedan säsongen 2014/15.
Position: Forward.
Skjuter: Höger.
Längd/vikt: 175 cm / 80 kg.

FAKTA / Linus Öberg
Född: 2000.
I Örebro sedan säsongen 2016/17.
Position: Center/Forward.
Skjuter: Höger.
Längd/vikt: 181 cm / 87 kg.

FAKTA / Alfred Barklund
Född: 2000.
I Örebro sedan säsongen 2017/18.
Position: Back.
Skjuter: Vänster.
Längd/vikt: 189 cm / 91 kg.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson