Seger i årets första hemmamatch
Publicerad: 2020-01-09
Örebro Hockey tog tre sköna poäng efter att ha besegrat Växjö med 2-1 hemma i Behrn Arena.

I den första perioden var det bortalaget Växjö som kom ut starkast och fick också chansen i powerplay redan efter 39 sekunder. Örebro visade då prov på sitt fina spel i numerärt underläge och kunde sedan växa in i matchen. Hemmalaget skulle också få chansen att koppla greppet om matchen då man fick chansen att spela 5 mot 3 i drygt en minut. Pucken ville dock inte in och Örebro skapade sedan några fina chanser men den riktiga skärpan fanns inte riktigt där. Hemmalaget vann skotten med 13-4 men efter 20 spelade minuter stod det 0-0 på resultattavlan.

Örebro kom ut bra i den andra akten och efter drygt tre minuter spelat kunde Kristian Näkyvä sätta 1-0 till hemmalaget. Efter det var det mycket Örebro men med drygt sju minuter kvar av perioden fick Växjö återigen chansen i powerplay. Det tog också bortalaget tillvara på och kunde kvittera till 1-1 genom Roman Horak. Därefter blev det inga fler mål för något av lagen och inför den tredje perioden var det fortsatt likaläge.

I den tredje perioden blev det ett rejält ställningskrig där spelet böljade fram och tillbaka. Det skulle dröja till matchens slutminut innan kvällens drabbning fick ett avgörande. Linus Öberg kunde med 57 sekunder kvar av den tredje perioden trycka in segermålet i ett kokande Behrn Arena. 2-1-segern innebär att Örebro tog tredje raka segern och fortsatt är obesegrade under 2020.

Ett stort tack till alla 5089 personer som var på plats i Behrn Arena. Nästa hemmamatch spelas redan nu på lördag då vi gästas av Frölunda kl 18:00. Det finns endast ett fåtal biljetter kvar till lördagens match så se till att säkra din plats innan det är försent. Klicka här för biljetter till Örebro-Frölunda.