Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Örebro Hockey kommenterar Tillväxtverkets beslut

5 december 2021 10:00
Nyhet

Örebro Hockey har precis som många andra idrottsklubbar och föreningar korttidspermitterat personal under coronapandemin, och genom detta fått stöd från Tillväxtverket, som nu dock kräver tillbaka drygt sju miljoner från Örebro Hockey.


Örebro Hockey har under coronapandemin behövt korttidspermittera personal och mottagit stöd via Tillväxtverket precis som många andra idrottsklubbar och företag. Örebro Hockey har mottagit stöd för korttidspermitteringar på 7 073 603 kronor under det gånga året. På torsdagen beslutade Tillväxtverket att klubben måste betala tillbaka hela summan. Ett beslut som Örebro Hockeys VD Mikael Johansson kommenterar här:

– Vi började korttidspermittera den 16 mars förra året i enlighet med de instruktioner som meddelats via Tillväxtverket och har skött allt i enlighet med det regelverk som finns. Vi har gjort som många andra klubbar i SHL, Hockeyallsvenskan, andra idrotter och andra föreningar. Vi har nu fått en återkoppling där man från Tillväxtverket vill ha tillbaka hela summan av det stöd vi fått utbetalt. Tillväxtverket meddelar i sitt beslut att Örebro Hockeykoncernen har en god ekonomi, men att de ändå beslutat om återbetalning med anledning av den ekonomiska utvecklingen i dotterbolaget Örebro Elithockey AB som sökt stödet. Vi anser att vi har genomfört alla ansökningar på ett korrekt sätt men som vi har tolkat beslutet kan inte Tillväxtverket ta hänsyn till den legala struktur vi har med olika bolag inom Örebro Hockeykoncernen.

Örebro Hockey har nu möjlighet att överklaga beslutet.

– Vi kommer självklart att se över hur vi kan överklaga beslutet. Till att börja med så kommer vi göra en grundlig analys av det beslut som Tillväxtverket fattat och ta hjälp av relevant expertis i denna analys. Efter att beslutet kom under torsdagen har jag sett att det förekommit en del spekulationer kring att vi medvetet skulle gjort något felaktigt för att vinna fördelar. Jag vill vara tydlig med att poängtera att vi inte på något sätt gjort något ohederligt eller försökt fuska. Regeringens intention och syfte när man införde detta stöd torde vara att hjälpa de verksamheter som drabbats ekonomiskt på grund av pandemin och vi anser fortfarande att Örebro Hockey är berättigade till de stöd vi sökt. Vi utvärderar nu vad vi kan göra för att ta detta vidare, avslutar Örebro Hockeys VD Mikael Johansson.