Tyson Spink: ”Vi måste göra fler mål i powerplay”
Publicerad: 2017-11-20
Inför match
Örebro gästar under tisdagskvällen Rögle BK i Lindab Arena. Ett Rögle där Anders Eldebrink lämnat och Cam Abbott tagit över vid rodret. Inför matchen tog vi ett snack med Tyson Spink som har en minst sagt speciell relation till den nya Rögletränaren.

Efter fyra raka förluster innan landslagsuppehållet hittade Örebro under föregående vecka tillbaka till vinnarspåret när man slog så väl Skellefteå som Rögle hemma i Behrn Arena. Segersviten stannade dock vid två matcher i och med att man under lördagen föll mot Frölunda i Scandinavium. En insats som trots resultatet lovade mer och med lite tur samt bättre skärpa i avsluten kunde resulterat i ytterligare en seger.

– Vi hade en riktigt bra vecka och hittade tillbaka till det spel vi hade tidigare under säsongen. Intensiteten var tillbaka i skridskoåkningen och vi gjorde tre riktigt bra matcher. Självklart hade tre segrar varit ännu bättre men sex poäng av nio möjliga är en bra start efter uppehållet.

En av förklaringarna till att Örebro föll i lördags var spelet i powerplay. Trots sex försök blev det inga mål i spelformen.

– Om du ska lyckas i den här serien måste du ha ett fungerande powerplay. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt bra hittills under säsongen, men gör allt vi kan för att få det att stämma. Niklas har varit på oss att våga ta avslut och inte söka passning hela tiden.

Redan under tisdagskvällen ges chans att bättre på statistiken i powerplay när laget beger sig till Ängelholm för att där gästa tabelljumbon Rögle BK. En match som blir speciell för Tyson och brorsan Tylor med tanke på den omorganisation som skett hos skåningarna under de två senaste veckorna. Tidigare SHL-spelarna Chris Abbott (ny sportchef i Rögle) och tvillingbrorsan Cam Abbott (ny huvudtränare i Rögle) agerade nämligen mentorer till Spinkarna i samband med deras flytt till Sverige och Örebro.

– Cam och Chris är två riktigt bra killar som förtjänar all lycka och framgång. De hjälpte oss mycket i samband med vår flytt till Sverige och fanns där som ett bollplank när vi behövde hjälp. Jag är övertygad om att de kommer att göra ett riktigt bra jobb och är naturligtvis väldigt glad för deras skull.

Att bjuda Cam på tre poäng i sin debut som Rögletränare är dock uteslutet.

– Vi kommer säkert att utbyta några ord med Cam och Chris under morgondagen, men några tre poäng kommer de inte få. Vi vill givetvis vinna till varje pris och kommer att göra precis vad som helst för att åka hem till Örebro med tre poäng.

Filip Berglund