Härlig seger mot Brynäs
Publicerad: 2020-03-12
Örebro Hockey avslutade grundserien med att besegra Brynäs med 6-1.

En speciell match spelades i Gävle och Monitor ERP Arena under torsdagskvällen. Efter regeringens beslut att begränsa publika möten med över 500 personer spelades matchen utan publik. En ny och ovan situation för spelare och ledare.

Redan från start märktes det att det var Örebro som var det laget som hade mest att spela för. Spelövertaget var stort redan från start men det skulle dröja innan Örebro fick utdelning. Med 29 sekunder kvar av den första perioden kunde Glenn Gustafsson ge Örebro ledningen.

I den andra perioden höjde hemmalaget upp spelat men det var Örebro skulle ta tillvara på sina chanser. Drygt sex minuter in i perioden kunde Daniel Muzito Bagenda sätta 2-0. Med sex perioder kvar av den andra akten kunde också Robin Kovács utöka ledningen till 3-0.

I inledningen av den tredje perioden fick Brynäs chansen i powerplay och då kunde Tomi Sallinen reducera till 3-1. Örebro kunde efter det kontrollera matchen på ett bra sätt och drygt halvvägs in i den predje akten kunde Lukas Pilö dunka i 4-1. I powerplay kunde också Ryan Stoa förlänga sin fina målform då han satte 5-1. Med 48 sekunder kvar av matchen kunde Max Lindholm fastställa slutresultatet till 6-1.

Segern innebär att Örebro slutar på en 8:e plats i tabellen och kommer ställas mot Malmö i åttondelsfinalen. Håll koll på hemsidan och våra sociala medier för de senaste uppdateringarna inför slutspelet.

Klicka här för statistik från kvällens match.