• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 Februari Feb
Söndag Sön 3 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Söndag Sön 17 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Fredag Fre 22 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Söndag Sön 3 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Söndag Sön 10 Mars Mar

Örebro Hockey värvar finsk toppmålvakt

5 maj 2017 09:49
Nyhet

Eero Kilpeläinen, 31 år, är klar för Örebro Hockey. Eero kommer senast från Kalpa i Liiga där han var med och förde laget till finalspel mot Tappara.


– Eero är en spännande målvakt som gjort flera riktigt bra säsonger där den senaste verkligen sticker ut. Han var den stora anledningen till att Kalpa gick till final, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Eero kommer senast från Kalpa i Liiga där han har spenderat de tre senaste säsongerna. Innan det finns bland annat schweiziska EV Zug och finska Jokerit på meritlistan.

– Jag är verkligen spänd på att få komma till Sverige och Örebro. Jag har tidigare spelat mot svenska lag och har alltid tyckt att ni spelar en riktigt bra hockey. Jag ville verkligen komma till Sverige, berättar Eero Kilpeläinen.

Eero beskriver sig själv som målvakt:

– Min grund är att jag är lugn i målet men samtidigt kan agera snabbt. Jag tycker att jag läser spelet bra så att jag inte behöver spela för flashigt med stora rörelser.

För Eero blir det första gången han kommer representera en klubb i Sverige.

– Jag tycker att spelet går snabbare i Sverige än i Finland. För några år sedan var det nog tvärtom men det har ändrats. Jag gillar verkligen hur svenska lag spelar ishockey och jag tycker att den svenska ligan är bättre än den finska, berättar Eero.

Vad har du för förväntningar på nästa säsong?

– För min egen del så vill jag ha ett bra år där jag fortsätter att utvecklas som målvakt. Jag utvecklas hela tiden och jag tror att jag kan ta ytterligare kliv i Örebro Hockey. För lagets del är det helt klart slutspel som gäller, säger Eero Kilpeläinen

Eero är nominerad till Årets Målvakt i Liiga och galan är i kväll.

– Vi passar på att önska Eero lycka till på kvällens gala där han är nominerad till Årets Målvakt, avslutar Niklas Johansson.

Kontraktet med Eero Kilpeläinen är skrivet på ett år.