Uddamålsförlust i premiären
Publicerad: 2021-09-11
Örebro fick se sig besegrade av Rögle i årets SHL-premiär. Slutresultatet skrevs till 2-3.

Under lördagen var det äntligen dags för premiärmatchen i SHL. 2000 personer i Behrn Arena skapade en härlig inramning i arenan och matchen startade i ett högt tempo. Rasmus Rissanen visades ut två minuter efter bara några sekunder och Örebro fick testa vingarna i spel med en man mindre. Hemmalaget kom upp bra i spelformen och kunde relativt enkelt klara av det numerära underläget. När fyra minuter hade spelats åkte sig Tyler Kelleher fri och den snabbe forwarden kunde pricka in 0-1 mellan benen på Jhonas Enroth. Direkt efter målet kunde firma Abols och Kovács etablera tryck i anfallszonen och Robin Kovács kunde så när pricka in kvitteringen när han bröt in framför mål. Istället var det gästerna från Ängelholm som skulle utöka ledningen. Efter slarvigt spel i framför eget mål från hemmalaget kunde Adam Edström från nära håll dryga ut Rögles ledning till 0-2. Ingen drömstart på premiären för Örebro som nu fick samla ihop sig och försöka hitta ny energi. Spelet med puck och anfallsspelet blev bättre och när tolv minuter hade spelats skulle reduceringen komma. Kristian Näkyvä fick pucken på offensiv blå och tog tillvara på den yta han fick. Den finska backen kunde elegant prickskjuta in 1-2 i det bortre krysset och Örebro var nu med i matchen igen. Trots att Örebro avslutade perioden starkt och tryckte tillbaka gästerna skulle den första perioden gå till Rögle.

Den andra perioden fortsatte i minst lika högt tempo som som i den första. Både lagen öste på framåt vilket gjorde att det också öppnade upp sig bakåt. I hemmalaget var det kedjan med Emil Larsson, Rodrigo Abols och Robin Kovács som var giftigast och skapade oro för Rögleförsvaret så fort man var på isen. Men precis som i den första perioden lämnade Örebros försvarsspel en hel del att önska. När fyra minuter spelats serverade Adam Tambellini elegant Ted Brithén som kunde pricka in 1-3 i öppen kasse. Jhonas Enroth chanslös i Örebromålet och hemmalaget hade återigen två mål att ta ikapp. Rögle var sylvassa i sitt snabba spel och Örebro fick ställas på svåra prov i egen zon. I det offensiva spelet var Örebro starka och hade flertalet fina chanser till att få in en reducering. Men Rögle var det klart starkare laget i den andra perioden och fyrtio spelade minuter var det gästerna som hade kommandot om matchen.

Örebro satte full fart framåt i inledningen av den tredje perioden och efter fint spel var Nick Ebert nära hitta nätet bakom Christoffer Rifalk. Oliver Eklind var näste man att försöka överlista Rifalk men Röglemålvakten visade upp fint spel mellan stolparna. Fem minuter in i den tredje akten fick Örebro chansen i powerplay för första gången under matchen. Nu skulle Örebro få pucken förbi Rifalk. Rodrigo Abols styrde in Kristian Näkyväs skott och alla i Behrn Arena jublade för Örebros reducering. Men efter lång videogranskning dömdes målet bort pga hög klubba. Men tillslut skulle reduceringen komma. Kristian Näkyvä prickade in sitt andra mål för kvällen med drygt sex minuter kvar av den tredje perioden. Backens mål gav hemmalaget hopp och laget öste nu på för en kvittering. Men trots en bra push i slutminutrarna lyckades inte Örebro få in kvitteringen. Slutresultatet i hemmapremiären skrevs till 2-3 och Rögle kunde lämna Behrn Arena med alla tre poäng.

Örebros nästa match spelas på torsdag då Växjö väntar på bortaplan.

Örebro–Rögle 2-3 (1–2, 0–1, 1-0)

Första perioden: 0–1 (4.01) Tyler Kelleher (Ryan McKiernan, Erlend Lesund), 0–2 (7.08) Adam Edström (Brady Ferguson, Anton Bengtsson), 1–2 (11.47) Kristian Näkyvä (Emil Larsson, Rasmus Rissanen).

Andra perioden: 1–3 (4.17) Ted Brithén (Adam Tambellini, Dennis Everberg).

Tredje perioden: 2–3 (13.46) Kristian Näkyvä (Robert Leino, Miikka Salomäki).

Skott: 26–22 (10–8, 7–12, 9–2).

Utvisningar: ÖHK 3x2. RBK 1x2.