Seger efter straffar mot Oskarshamn
Publicerad: 2021-10-19
I en minst sagt svängig match kunde Örebro Hockey besegra Oskarshamn med 5-4 efter staffar.

Det bjöds på målkalas i Behrn Arena under tisdagskvällen. I den första perioden förde Örebro spelet och hade ett stort spelövertag. Trots bra målchanser och hårt tryck mot Oskarshamn mål slutade den första perioden mållös. I den andra perioden fick gästerna utdelning två gånger om i powerplay. Robin Kovács replikerade dock snabbt med ett distinkt skott till 1-2. Men gästerna var effektiva i den andra perioden och kunde återigen gå upp i tvåmålsledning när Cameron Brace prickade in sitt andra mål i matchen till 1-3. I slutet av perioden bjöds Elias Ekström på fri gata i anfallszonen och kunde tända nytt hopp i matchen när han kyligt satte 2-3-pucken.

I den tredje perioden stod Örebro för en stark forcering. Efter hårt tryck kunde Petr Zámorský tillslut prickskjuta in 3-3 efter en snabb spelvändning. Och när hemmalaget bara minuter senare fick chansen i powerplay skulle också ledningsmålet komma. Nick Ebert laddade bössan och pucken hittade nätet. 4-3 och vändningen var ett faktum. Det såg länge ut att hålla hela vägen till slutsignalen. Men trots ett uppoffrande spel från Örebro lyckades Oskarshamns Kim Rosdahl få in kvitteringen med 26 sekunder kvar att spela.

Matchen gick till förlängning, men i spel tre mot tre bjöds inte publiken i Behrn Arena på några mål. Straffar fick avgöra tisdagens drabbning och efter att Jhonas Enroth spikat igen kunde Rodrigo Abols skjuta bonuspoängen till Örebro.

Örebro–Oskarshamn 5–4 e str (0–0, 2–3, 2–1, 0–0, 1–0)
Första perioden: –

Andra perioden: 0–1 (01.21) Patrik Karlkvist (Fredrik Olofsson, David Quenneville), spel fem mot fyra. 0–2 (04.17) Cameron Brace (John Dahlström), spel fem mot fyra. 1–2 (04.33) Robin Kovacs (Rodrigo Abols, Nick Ebert). 1–3 (09.38) Cameron Brace (Emil Lilleberg). 2–3 (17.52) Elias Ekström.

Tredje perioden: 3–3 (09.47) Petr Zamorsky (Rodrigo Abols). 4–3 (12.52) Nick Ebert (Kristian Näkyvä, Elias Ekström). spel fem mot fyra. 4–4 (19.32) Kim Rosdahl (Lukas Pilö, Johan Johnsson).