Örebro Hockey pensionerar nummer 15
Publicerad: 2022-06-27
Nyhet
Örebro Hockey kan idag stolt meddela att föreningen beslutat att hissa Henrik Löwdahls tröja i taket på Behrn Arena och pensionera nummer 15 för all framtid.

Henrik Löwdahl avslutade sin spelarkarriär i Örebro Hockey efter säsongen 2015/16. Efter avslutad spelarkarriär har Henrik framgångsrikt arbetet med Örebro Hockeys utvecklingsverksamhet och idag har Henrik rollen som Utvecklingsansvarig i klubben. Med Örebro Hockey som moderklubb har Henrik varit med på klubbens resa från division 1 till spel i SHL. Med åtta raka säsonger som lagkapten och över sexhundra tävlingsmatcher i Örebrotröjan har Henrik varit den enskilt viktigaste spelaren i Örebro Hockeys historia.

– Äntligen har det blivit dags att hissa Henriks tröja i taket. Henrik har betytt otroligt mycket för Örebro Hockey och det är en självklarhet att nummer 15 ska hissas i taket på Behrn Arena. Jag kan inte tänka mig en mer värdig spelare att få sitt nummer pensionerat än Henrik Löwdahl, säger Örebro Hockeys VD Mikael Johansson.

Det har aldrig funnits någon tvekan på att pensionera nummer 15 för all framtid. En pandemi och strikta publikrestriktioner har dock gjort att tröjhissningen dragit ut på tiden. Vi är därför glada över att nu kunna hylla Henrik i Behrn Arena när vi tar emot Rögle den 19 november 2022.

– Vi ser fram emot ett fullsatt Behrn Arena och att vi tillsammans får möjligheten att hylla Henrik för hans insatser i klubben, säger Mikael Johansson.

Lördag den 19 november kommer vara Henrik Löwdahls dag och en speciell kväll i Behrn Arena.

– Det är självklart en stor ära och något som är svårt att ta in. Jag har så många otroligt fina minnen under min tid i Örebrotröjan och jag är väldigt tacksam över alla fina minen. Att jag nu kommer ta plats med "Nalle" och "Mozart" i taket, det har jag svårt att ta in, säger Henrik Löwdahl.

En längre intervju med Henrik Löwdahl ser du här.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson