Kilpeläinen spikade igen när Örebro tog säsongens första seger
Publicerad: 2017-09-21
Ett disciplinerat Örebro fick i kvällens hemmapremiär mot Luleå revansch för lördagens förlust och tog därmed säsongens första seger. Stor segerorganisatör Eero Kilpeläinen som motade 33 skott och höll nollan i sin hemmadebut.

Det var Örebro som inledningsvis kom att dominera händelserna på isen den här premiärkvällen i Behrn Arena och redan efter knappa minuten höll på att få en smakstart sedan Jere Sallinen fått ett jätteläge från nära håll. Dessvärre för Sallinens del var gästernas målvakt Joel Lassinantti med på noterna och fick i sista stund ut ett benskydd och kunde avvärja. Kedjan med Sallinen, Manninen och Wandell var fortsatt het matchen igenom och skapade bara minuter senare en handfull chanser från nära håll, men även denna gång var Lassinantti i vägen. Luleå då? Bortalaget var inte på något sätt ofarliga i den första perioden och åt sig in i matchen ju längre perioden led. Gästernas Pontus Själin var exempelvis bara en ribbträff från att öppna kvällens målskytte när han från backposition drog iväg ett maskerat handledsskott. I slutskedet av den första perioden fick gästernas kanadensare Brendan Mikkelson en fin chans att ge gästerna ledningen men även Kilpeläinen spikade igen i den första perioden.

Trots att det var Örebro som tidigt i den andra perioden fick möjlighet i powerplay var det istället gästerna från Norrbotten som var närmast att ta ledningen. Johan Harju blev efter Örebroslarv helt fri med Kilpeläinen men även denna gång var finländaren följsam och kunde rädda. Om Örebro var det hetare laget i inledningen på den första perioden var det utan tvekan Luleå som dominerade inledningen på andra. Det kändes därför inte helt logiskt, men ack så skönt, när kapten Ekbom efter drygt halva mittperioden hittade nätmaskorna bakom en skymd Joel Lassinantti. Minuten senare var det återigen dags när Tom Wandell serverade Jere Sallinen framför kassen. En delikat aktion av Wandell som iskallt höll i pucken och rundade kassen för att i nästa sekvens hitta finländaren som från nära håll kunde forcera in pucken.

– Jag tycker att vi ska vara väldigt nöjda med resultatet. Vi börjar matchen bra men får det inte alls att stämma i den andra perioden. Vi behöver steppa upp i tredje och få ut pucken ur egen zon på ett bättre sätt, sade målskytten Viktor Ekbom efter den andra perioden.

Örebro hade i inledningen av tredje perioden en rad chanser att definitivt punkterna kvällens tillställning men varken Jonathan Andersson eller Libor Hudaceks avslut blev bättre än att Lassinantti kunde avstyra. Luleå skapade även dem en rad vassa chanser i slutperioden men Eero Kilpeläinen hade bestämt sig för att spika igen den här kvällen och Örebro tog därmed sin första seger för säsongen.

Filip Berglund