Axelsson: ”Jag har hört att det kommer mycket folk i morgon”
Publicerad: 2016-02-10

Inför torsdagens heta drabbning mellan Tre Kronor och Finland i Behrn Arena tog vi oss ett litet snack med landslagsstjärnan Dick Axelsson. Det var en glad Axelsson som mötte upp oss efter onsdagskvällens träning och berättade lite om känslorna inför torsdagens match.

- Det ska bli fantastiskt kul att få köra igång här nu igen. Det är alltid en speciell känsla att få spela i Tre Kronor och givetvis en ära att bli uttagen.

Om den speciella relationen mellan Sverige och Finland säger Axelsson:

- Det är ju vårt grannland och vi har mötts åtskilliga gånger så det är klart att det byggs upp en viss rivalitet lagen emellan. Det är alltid speciella och tuffa bataljer mot finnarna. Matchen i morgon blir inget undantag och vi ska göra allt för att vinna matchen.

Att spela i Behrn Arena är något Axelsson ser fram emot.

- Det är jättekul att vi får åka runt och spela på lite andra platser i landet. Jag har hört att det kommer mycket folk och kikar i morgon och det är en fin arena, så självklart ser jag fram emot matchen i morgon.

Att Dick Axelsson har talang utöver det vanliga är ingen överdrift och på dagens träning visade Kistasonen varför han de senaste åren varit bofast i Tre Kronor. Trots att Axelsson är en fantastisk hockeyspelare väljer han själv att framhålla andra spelare inför morgondagens match.

- Linus Klasens klubbteknik är jag lite avundsjuk på och också något publiken borde kolla in extra under morgondagens match. Det Linus inte kan göra med en puck är inte värt att lära sig. En annan spelare jag vill framhålla är Joel Lundqvist som är den stora ledaren men säkert en spelare publiken redan har väldigt bra koll på.

Trots ett fullspäckat schema med Tre Kronor har Axelsson haft lite tid till andra aktiviteter i staden.

- Vi tränade två pass här i går och har en hel del planerat när vi är iväg med landslaget men det är klart att man får lite tid att göra andra saker med. När man spelar utomlands som jag gör så är det en hel del saker att ta tag i när man kommer hem till Sverige. Jag har till exempel varit ett ärende på Handelsbanken och köpt en dator här i Örebro.

Om vem som går segrande ur morgondagens fight säger Axelsson:

- Det blir vi såklart.

Webbredaktör Filip Berglund