Tung förlust i kvartsfinal fyra
Publicerad: 2022-04-06
Örebro Hockey föll med uddamålet i match fyra i kvartsfinalserien. Slutresultatet skrevs till 1-2.

Örebro kom under onsdagskvällen ut starkt hemma i Behrn Arena. Laget spelade sin bästa hockey i kvartsfinalserien mot Luleå och radade upp några riktigt farliga chanser. Hemmalaget fick dock inte utdelning, samtidigt som Joel Lassinantti kom upp stort mellan stolparna. Halvvägs in i perioden jämnades spelet ut allt mer och Luleå kunde etablera mer tid i Örebros zon. Men Jhonas Enroth och Joel Lassinantti släppte inga puckar förbi sig och den första perioden slutade mållös.

Den andra perioden blev mer böljande. I inledningen av perioden fick Örebro för andra gången i matchen chansen i powerplay. Men Örebro hade precis som tidigare i matchserien stora svårigheter i spelformen och precis när gästerna blev fulltaliga vände spelet. Direkt från utvisningsbåset kunde Pontus Andreasson sätta 0-1 mellan benen på Jhonas Enroth. Tufft för Örebro som hade behövt det så viktiga ledningsmålet. Bara sekunder efter målet drog Luleå återigen på sig en utvisning och då skulle äntligen utdelningen komma. Efter fint förarbete av Juuso Puustinen och Elias Ekström kunde Linus Öberg raka in 1-1. Likaläget såg länge ut att stå sig perioden ut men med dryga minuten kvar att spela kunde Pontus Andreasson för andra gången i matchen skicka pucken förbi Jhonas Enroth. Ledning för Luleå efter två perioder.

I den tredje perioden fick Örebro chansen att ta sig in i matchen igen. Två powerplay under den första halvan av perioden, men hemmalaget hade stora problem att skapa några riktiga farligheter. Örebro låg på och jagade kvittering men Luleå försvarade sig bra och kunde tillslut hålla undan. 1-2 på resultattavlan efter sextio minuter och nu har Luleå kopplat greppet om kvartsfinalserien med 3-1 i matcher.

Vinna eller försvinna gäller för Örebro på fredag då kvartsfinal fem spelas i Luleå kl 19:00.

Klicka här för statistik från kvällens kvartsfinal.