Tre poäng i Leksand
Publicerad: 2022-09-29
Örebro Hockey bärgade säsongens första bortaseger när Leksand besegrades med 4-3 under torsdagskvällen.

Efter en svag insats mot Brynäs jagade Örebro revansch när Leksand stod för motståndet under torsdagskvällen. I Dalarna fick vi i den första perioden se ett bra mycket bättre Örebro än i tisdags. Laget kändes påkopplat och skapade direkt i matchinledningen några riktigt farliga målchanser. Hemmalaget stack också upp i och hade några snabba omställningar. Men mellan stolparna visade Jhonas Enroth upp en stor trygghet. Drygt 15 minuter in i perioden skulle matchens första mål komma. Rasmus Rissanen fick pucken på blålinjen och fintade elegant bort Leksandsforwarden innan han stänkte in ledningsmålet. Stark prestation av Örebros backklippa. Det såg länge ut att bli periodens enda mål men Oliver Eklind ville annat. I en snabb spelvändning spelade Christopher Mastomäki fram Eklind till öppet mål och 0-2 var ett faktum. Tvåmålsledning och en stark period av Örebro.

I inledningen av den andra perioden fick Örebro chansen i powerplay för första gången i matchen. Efter bra spel fick Kristian Näkyvä gott om tid på sig på blålinjen och kunde prickskjuta in pucken förbi en chanslös Kasimir Kaskisuo. Leksand skulle dock få chansen att komma in matchen då Örebro drog på sig två raka utvisningar. Men hemmalaget fick inte till spelet samtidigt som Örebro var starka i spel med en man mindre. Örebro fick efter det chansen i spel fem mot fyra för andra gången i matchen och skulle man återigen utnyttja. Leo Carlsson hittade Philip Holm som avancerade och serverade Emil Larsson. Larsson gjorde inga misstag och 0-4 var ett faktum. Viktigt för Örebro att få utdelning i powerplay. Till slut skulle hemmalaget lyckas spräcka Jhonas Enroths nolla. Justin Kloos styrde in reducerade till 1-4, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den tredje perioden kom Leksand ut med ny luft under vingarna. Hemmalaget satte full fart framåt och det skulle ge utdelning. Matt Caito dundrade in reduceringen till 2-4 och nu var det Leksand för hela slanten. Örebro hade svårt att ta sig ur egen zon och hemmalaget kunde etablera långa anfall. Leksand skulle också krypa ännu närmare när Anton Lindholm prickade in 3-4 halvvägs in i den tredje perioden. Nu blev det rejält darrigt i Örebro som bara fick fokusera på att försvara sig. Jhonas Enroth visade klass mellan stolparna och efter många om och med lyckades Örebro stå emot. Säsongens första bortaseger och tre poäng med hem till Örebro.

På lördag är Örebro tillbaka på hemmaplan då Skellefteå kommer på besök kl 18:00. Klicka här för att säkra din plats.

Klicka här för mer statistik från kvällens match.