Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Tisdag Tis 20 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan

Tre poäng i Leksand

29 september 2022 21:20
Efter match

Örebro Hockey bärgade säsongens första bortaseger när Leksand besegrades med 4-3 under torsdagskvällen.


Efter en svag insats mot Brynäs jagade Örebro revansch när Leksand stod för motståndet under torsdagskvällen. I Dalarna fick vi i den första perioden se ett bra mycket bättre Örebro än i tisdags. Laget kändes påkopplat och skapade direkt i matchinledningen några riktigt farliga målchanser. Hemmalaget stack också upp i och hade några snabba omställningar. Men mellan stolparna visade Jhonas Enroth upp en stor trygghet. Drygt 15 minuter in i perioden skulle matchens första mål komma. Rasmus Rissanen fick pucken på blålinjen och fintade elegant bort Leksandsforwarden innan han stänkte in ledningsmålet. Stark prestation av Örebros backklippa. Det såg länge ut att bli periodens enda mål men Oliver Eklind ville annat. I en snabb spelvändning spelade Christopher Mastomäki fram Eklind till öppet mål och 0-2 var ett faktum. Tvåmålsledning och en stark period av Örebro.

I inledningen av den andra perioden fick Örebro chansen i powerplay för första gången i matchen. Efter bra spel fick Kristian Näkyvä gott om tid på sig på blålinjen och kunde prickskjuta in pucken förbi en chanslös Kasimir Kaskisuo. Leksand skulle dock få chansen att komma in matchen då Örebro drog på sig två raka utvisningar. Men hemmalaget fick inte till spelet samtidigt som Örebro var starka i spel med en man mindre. Örebro fick efter det chansen i spel fem mot fyra för andra gången i matchen och skulle man återigen utnyttja. Leo Carlsson hittade Philip Holm som avancerade och serverade Emil Larsson. Larsson gjorde inga misstag och 0-4 var ett faktum. Viktigt för Örebro att få utdelning i powerplay. Till slut skulle hemmalaget lyckas spräcka Jhonas Enroths nolla. Justin Kloos styrde in reducerade till 1-4, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den tredje perioden kom Leksand ut med ny luft under vingarna. Hemmalaget satte full fart framåt och det skulle ge utdelning. Matt Caito dundrade in reduceringen till 2-4 och nu var det Leksand för hela slanten. Örebro hade svårt att ta sig ur egen zon och hemmalaget kunde etablera långa anfall. Leksand skulle också krypa ännu närmare när Anton Lindholm prickade in 3-4 halvvägs in i den tredje perioden. Nu blev det rejält darrigt i Örebro som bara fick fokusera på att försvara sig. Jhonas Enroth visade klass mellan stolparna och efter många om och med lyckades Örebro stå emot. Säsongens första bortaseger och tre poäng med hem till Örebro.

På lördag är Örebro tillbaka på hemmaplan då Skellefteå kommer på besök kl 18:00. Klicka här för att säkra din plats.

Klicka här för mer statistik från kvällens match.