Löwdahl ny huvudtränare i J20
Publicerad: 2019-05-21
Nyhet
Idag står det klart att Henrik Löwdahl blir ny huvudtränare i Örebro Hockey J20. Henrik kommer att assisteras av Oscar Dahlgren.

Henrik Löwdahl behöver ingen närmare presentation. Med 18 säsonger i klubben som spelare, var av 8 säsonger som lagkapten, har Löwdahl varit Örebro Hockey trogen hela sin spelarkarriär. Efter spelarkarriäreren har Henrik varit huvudtränare i J18 och i slutet av förra säsongen tog han steget upp som assisterande tränare i A-laget. Nu står det klart att Henrik går tillbaka till juniorverksamheten som huvudtränare i J20.

– Det känns otroligt bra att vi få in Henrik som huvudtränare i J20. Med sin erfarenhet och klubbhjärta kommer han ha en ovärderlig roll i juniorverksamheten. Henrik har varit ansvarig i J18 och dessutom varit med i A-laget under en period som assisterande tränare. Vi håller på att bygga något bra på juniorsidan och Henrik kommer vara en viktig länk mellan juniorverksamheten och A-laget, säger Örebro Hockeys Utvecklingsansvarig Magnus Löwdahl.

– En spännande utmaning för min del. Jag trivs otroligt bra i juniorverksamheten och brinner för att utveckla och utbilda våra yngre spelare. Tiden som assisterande tränare i A-laget var nyttig för min del och jag känner att jag samlat på mig erfarenhet som jag kommer ha stor nytta av i framtiden, säger Henrik Löwdahl.

Henrik kommer under säsongen att assisteras av Oscar Dahlgren. Oscar hade rollen som assisterande tränare i J20 även under föregående säsongen, men har har också fungerat som skridskocoach för alla våra lag.

– Det känns skönt att kunna bygga vidare på kontinuiteten. Oscar går nu in på sin andra säsong som assisterande tränare i J20. Oscar har samlat på sig erfarenhet i sin roll som assisterande förbundskapten för Damkronorna och har en viktig roll i den individuella skridskotekniken för föreningens spelare från U16-A-lag. Det känns helt rätt att Oscar och Henrik kommer leda J20 och fortsätta utveckla juniorverksamheten framåt, säger Örebro Hockeys Utvecklingsansvarig Magnus Löwdahl.

– Det känns kul och inspirerande att fortsätta ytterligare ett år. Det ska bli spännande att arbeta tillsammans med Henrik under säsongen och samtidigt fortsätta utveckla juniorverksamheten i klubben, säger Oscar Dahlgren.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson