• Huvudsponsorer

Spink: ”Jag är otroligt tacksam för att vi har fått komma hit”

16 oktober 2017 19:30
Inför match

För bara två månader sedan hade nog väldigt få, om ens någon, örebroare koll på tvillingarna Spink. Åtta omgångar in i serien är situationen en annan. Med sitt frejdiga och uppoffrande spel har bröderna Tyson och Tylor blivit stora publikfavoriter i Behrn Arena. Inför tisdagens bortamatch mot Frölunda tog vi ett snack med lillebrorsan Tylor, som bland annat berättade om sin första tid i klubben och varför han redan nu tagit Örebro till sitt hjärta.


– Jag trivs otroligt bra här. Både i klubben och i staden. Jag är otroligt tacksam för att Örebro Hockey gav mig och min bror chansen att komma till Sverige och spela hockey här. Jag vet inte om jag någon gång i min karriär spelat inför en så fantastisk hemmapublik som i Behrn Arena. Det är nästan svårt att förstå vilket stöd vi får.

Att 24-åringen från den lilla staden Williamstown i Ontario, Kanada, överträffat förväntningarna råder det inga som helst tvivel om. Inte bara för de fyra poäng och matchvinnande prestationer han hittills stått för, utan kanske framför allt för sitt sätt att spela och sitt engagemang på isen.

– Självklart är det fantastiskt kul att det gått så bra hittills. Jag är visserligen nöjd med mitt spel men framför allt är jag glad för att laget lyckats vinna så många matcher. Det viktigaste är alltid att sätta laget före jaget och jag kommer göra precis vad som helst för Örebro Hockey och våra fans.

En stor del av framgången vill dock Tylor tillägna tvillingbrorsan, Tyson, som funnits där hela livet och dessutom betytt otroligt mycket i processen att acklimatisera sig i en ny stad och i ett nytt land.

– Min bror betyder allt för mig. Det har givetvis varit ovärderligt att ha någon i närheten som man kan dela sina tankar med, speciellt när man flyttat så här långt som vi har gjort. Vi har alltid stått varandra nära och jag vet inte riktigt vad jag skulle göra utan honom faktiskt.

En annan person som haft stor betydelse är Örebro Hockeys huvudtränare Niklas Sundblad.

– Niklas är en fantastisk coach som tillsammans med sina assisterande tränare gör precis vad som helst för att vinna. Enligt min mening ligger Niklas styrka i att få ihop en grupp där samtliga spelare sluter upp.

Trots den succékantade inledningen på säsongen menar Tylor, som fram till för bara några månader sedan inte hade någon som helst erfarenhet av svensk hockey, att omställningen till en början var stor.

– Jag skulle ljuga om jag sade att det inte var någon skillnad. Den största omställningen hör givetvis med rinkens storlek att göra. Du får helt andra ytor att jobba med här och spelet blir därför också lite annorlunda. Samtidigt finns det en hel del fördelar med en större isyta. Är du kreativ får du betydligt mer tid och kan dominera på ett annat sätt.

I morgon (läs tisdag) tar Örebro Hockey bussen de knappa 30 milen till Göteborg och Scandinavium. Väl där väntar stadens stolthet, Frölunda Indians, det lag som tillsammans med Skellefteå dominerat svensk ishockey de senaste åren. Göteborgarna har dock haft svårt att motsvara de högt ställda förväntningarna under säsongsupptakten och återfinns först på en sjundeplats i tabellen. För Tylor blir det ännu en ny bekantskap men kanadensaren tror sig ändå ha segerreceptet klart.

– Jag vet egentligen inte speciellt mycket om motståndet, förutom att det är ett bra lag. För vår del gäller det egentligen bara att fortsätta som vi gjort på slutet. Håller vi oss bara till vårt spelsystem och jobbar hårt i varje byte så är vi svåra att slå för alla lag i den här serien.

Mötet mellan Frölunda och Örebro direktsänds via C More med sändningsstart 18:50.