• Huvudsponsorer

Finsk landslagsback klar för Örebro Hockey

14 februari 2020 16:00
Nyhet

Idag står det klart att backen Robin Salo ansluter till Örebro Hockey.


Den 21-årige backen kommer närmast från spel i SaiPa i den finska ligan. På 46 matcher har Robin stått för 8 mål och 13 assist. Robin draftades 2017 som 46:e spelare av New York Islanders och representerade under förra veckan Finland i Beijer Hockey Games. Idag står det klart att Robin ansluter till Örebro Hockey och kontraktet sträcker sig över säsongen 2020/21.

– Robin är en back som vi har haft koll på och tittat på till nästa säsong. Nu fick vi chansen att få hit Robin redan nu och det är vi jätteglada för. Vi har varit på plats i Finland och även följt honom nu under den senaste landslagsturneringen. I Robin får vi in en back med en härlig blick för spelet och fin skridskoåkning, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Robin kommer komma till Örebro under kvällen och vår förhoppning är att han spelar redan imorgon mot Skellefteå, avslutar Niklas Johansson.

Robin själv är förväntansfull över att komma till Örebro redan under kvällen. Den 21-årige backen som är född och uppvuxen i Finland pratar flytande svenska. Robin kommer att spela med tröjnummer 42.

– Jag känner mig verkligen taggad på att få chansen att komma till Sverige och Örebro. Det är en fantastisk möjlighet för mig att komma till ett topplag i SHL och jag ska göra allt jag kan för att hjälpa laget att vinna, säger Robin Salo.

Kontraktet med Robin Salo gäller till och med säsongen 2020/21.

Missa inte lördagens hemmamatch mot Skellefteå. Biljetter till matchen hittar du här.