Söndag Sön 10 April Apr
Onsdag Ons 17 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Lördag Lör 3 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov

Förlust i rond tre

25 april 2021 17:00
Efter match

Växjö gjorde matchens enda mål och kopplade greppet om semifinalserien.


Under söndagen var det dags för Örebro Hockeys första semifinal på hemmaplan. Match tre i semifinalserien startade i en betydligt högre tempo än under fredagens match. Örebro kom ut starkt och satte tryck på Växjö. Tack vare bra spel fick också hemmalaget med sig två utvisningar. Men powerplayspelet ville inte stämma och Örebro var aldrig riktigt nära att få utdelning i spel med en man mer. Istället var det gästerna som skulle göra matchens första mål. I en snabb omställning kunde Marcus Sylvegård sätta pucken förbi Jhonas Enroth i Örebromålet. Resultattavlan visade 0-1 efter tjugo spelade minuter. Spelmässigt var det Örebros period men Växjö hittade rätt med periodens enda mål. Linus Öberg var närmast att hitta nätet för Örebros del när han prickade stolpen.

Den andra period präglades av mycket utvisningar. Växjö satte upp ett bra spel med en man mer på isen men Örebro klarade av anstormningen. Jhonas Enroth kom också upp stort och radade upp fina räddningar i den andra perioden. Vi bjöds inte på några mål i den andra akten, som avslutades med heta känslor mellan lagen.

I den tredje perioden handlade mycket om Örebros jakt på kvittering. Hemmalaget tryckte på för att få in pucken och den så viktiga kvitteringen. Men skärpan fanns inte riktigt där och när lägena dock upp visade Erik Källgren i Växjömålet upp fint spel mellan stolparna. Med lite drygt fyra minuter kvar att spela fick Örebro sin stora chans då Växjös Emil Pettersson visades ut i två minuter. Men precis som tidigare i matchen fick inte Örebro spelet med en man mer att stämma. Växjö höll sedan under och har nu kopplat greppet om semifinalserien med 2-1 i matcher. Match fyra i semifinalserien spelas på tisdag kl 20:00 i Behrn Arena.

Örebro–Växjö 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)

Första perioden: 0–1 (15.32) Marcus Sylvegård (Pontus Holmberg, Fredrik Karlström).

Andra perioden: –

Tredje perioden: –

Skott: 31–27 (7–5, 6–13, 18–9).