Örebro Hockey spelar för 3500 fattiga barn
Publicerad: 2022-12-02
Nyhet
I december spelar Örebro Hockey för mer än tre poäng, vi spelar också för de 3500 barn i Örebro som lever i fattigdom, i hem där man har svårt att få ihop pengar till hyra, mat och kläder.

Nu startar vi årets julkampanj tillsammans med Örebro Stadsmission, Varje familj räknas. Bara i Örebro lever 3500 barn i fattigdom. Många kan inte äta sig mätta och lika många saknar varma ytterkläder. Med en julgåva kan du vara med och göra skillnad. Det är tillsammans vi kan göra något. Det är tillsammans vi kan arbeta för ett hållbart och varmare Örebro.

I samband med lördagens hemmamatch mot Malmö kommer Örebro Stadsmission vara på plats i Behrn Arena. Örebro Hockey vill engagera både ledare, spelare, publik och partners i en insamling som når dem som har det allra tuffast i Örebro, pengar som går till Stadsmissionens Matcentral och familje-rådgivning. En del av pengarna omvandlas också till presentkort som delas ut till jul.

– Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med Örebro Stadsmission. Vi vill vara med och bidra till ett varmare Örebro och för oss är det en självklarhet att tillsammans med Örebro Stadsmission vara med och hjälpa utsatta familjer. Vi vill vara en kraft som gör Örebro till en bättre stad för alla, även de som kämpar allra mest, säger Maria Andreasson, Kommersiell Projektledare på Örebro Hockey.

– Örebro Hockey har en unik plattform som Örebros populäraste idrottslag. Genom deras stöd har vi en ovärderlig chans att göra skillnad för väldigt många utsatta människor, det är vi stort tacksamma för, säger Fredrik Karlsson, direktor på Örebro Stadsmission.

Örebro Stadsmission kommer vara på plats i Behrn Arena i samband med Örebro Hockeys hemmamatcher mot Malmö den 3 december samt den 17 december då Leksand kommer på besök.

Vill du vara med och bidra till julkampanjen redan nu?
Swish: 900 53 15
Plusgiro: 90 05 31-5
Bankgiro: 900-5315

Vill du vara och bidra som företag?
Det finns ett företagspaket där ditt företag kan vara med och göra skillnad. Alla företag som bidrar med 10 000 kr och uppåt får ett varmt tack, samt ett diplom till kontoret och synlighet i en tack-annons i NA. Inte minst får ni den goda känsla som uppstår när man gör något gott för de som behöver det allra mest. Klicka här för att läsa mer om hur du som företag kan vara med och bidra.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson