Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Örebro vände och vann mot HV71

9 januari 2021 20:55
Efter match

Örebro Hockey stod för en stark upphämtning när HV71 besegrades med 5-2 hemma i Behrn Arena.


Efter tre raka bortamatcher var Örebro under lördagen tillbaka på hemmaplan. I matchens första byte var Emil Larsson nära att ge Örebro en drömstart då han prickade HV-målvaktens klubbskaft. Istället var det gästerna som skulle få drömstarten. Axel Holmström tryckte in pucken förbi Jhonas Enroth i Örebromålet. Målet godkändes efter videogranskning och 0-1 efter 40 sekunder var ett faktum. Örebro tryckte sedan på och förde spelet men lyckades inte få in pucken bakom Jonas Gunnarsson. Med drygt fem minuter kvar av den första perioden drog Örebro på sig dubbla utvisningar och gästerna fick chansen i spel fem mot tre i två minuter. Där kunde Fredrik Forsberg sätta 2-0 till gästerna, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden var det HV71 som startade klart bäst. Örebro hade stundtals stora problem att ta sig ur egen zon när gästerna tryckte på. Men med 7:40 spelat av den andra akten hittade Lukas Pilö in till Ludvig Rensfeldt som kunde trycka in reduceringen till 1-2. Fem minuter senare skulle också kvitteringen komma då Örebro ställde om spelet snabbt. Linus Öberg kom fri och kunde elegant lägga in 2-2. Målet var Linus elfte mål för säsongen. Joonas Rask var sedan en stolpträff från att ge Örebro ledningen men 2-2 stod sig perioden ut.

Fyra minuter in i den tredje tog Jonathan Andersson saken i egna händer, rundade HV-försvaret och sprätte upp pucken i första krysset. 3-2 till Örebro och första gången i matchen som hemmalaget var i ledningen. Det var högt tempo på isen under lördagskvällen och stundtals heta känslor mellan lagen. Med mindre än sex minuter kvar av den tredje perioden hittade Robin Kovács, med en fin passning, fram till Robert Leino som inte gjorde några misstag och utökade ledningen till 4-2. Örebro skulle sedan hålla undan och Joonas Rask kunde spika slutresultatet till 5-2 när han satte pucken i tom målbur.

Tre härliga poäng in på kontot för Örebro som är fortsatt starka på hemmaplan. Nästa match spelas på tisdag då Djurgården gästar Behrn Arena kl 19:00.

Klicka här för statistik från matchen.