Välkommen, Tom Nilsson!
Publicerad: 2022-04-16
Nyhet
Idag välkomnar vi backen Tom Nilsson till Örebro Hockey.

Tom Nilsson ansluter närmast från spel i Djurgården. Den defensivt skickliga backen har även representerat Frölunda i SHL och noterats för 61 matcher i AHL. På meritlistan har Tom varit med och tagit silver med Juniorkronorna och säsongen 2015/16 blev det SM-guld samt en Champions Hockey League-titel med Frölunda. På internationell nivå har det så här långt blivit 24 matcher med Tre Kronor för Tom. Nu väntar spel i Örebro Hockey för den 28-årige backen. Det nya avtalet med Örebro Hockey sträcker sig över säsongen 2023/24.

– Det känns jättebra att kunna välkomna Tom. I Tom får vi en spelare med väldigt bra karaktär och som alltid kommer väl förbered. Vi gillar Toms tävlingsnivå och i spelet sticker hans defensiva egenskaper ut. Nu ser vi fram emot att jobba och utvecklas tillsammans med Tom under de två kommande säsongerna, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Jag ser jättemycket framemot att komma till Örebro. För min del blir det en ny resa och ett nytt äventyr som ska bli väldigt roligt, säger Tom Nilsson.

I Örebro återförenas nu Tom med sin tidigare backtränare, Stefan Nyman.

– Det är så klart en del i helheten till att Örebro lockade. Jag och Stefan känner varandra bra, vi har haft ett bra samarbete tidigare och jag vet hur han jobbar. Sedan känns Örebro väldigt spännande, med ett starkt lag och det är alltid en härlig atmosfär i arenan, avslutar Tom Nilsson.

Tom Nilsson
Ålder: 28 år
Position: Back
Skjuter: Höger
Längd: 184 cm
Vikt: 85 kg
Moderklubb: Hanvikens SK
Aktuellt: Kontrakt över säsongen 2023/24

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson