Senaste nytt med Niklas Eriksson
Publicerad: 2021-01-07
Inför match
Örebro Hockeys huvudtränare Niklas Eriksson med senaste nytt inför torsdagens bortamatch mot Malmö.

Örebro Hockey åkte onsdagen direkt från Linköping vidare ner till Malmö. Under förmiddagen samlades laget i Malmö för en lättare matchvärmning.

– Laget samlades här i arenan och vi hade lite kortare möten. Sedan var det upp till individen att förbereda sig inför kvällen. Några var på is medans vissa genomförde annan typ av fysisk aktivitet. Vi gillar det upplägget och tycker att det passar oss bra, speciellt när matcherna kommer så tätt, säger Niklas Eriksson.

Under onsdagen blev det seger mot Linköping med 7-4. Det är första gången som Örebro Hockey gör sju mål på bortaplan i SHL.

– Vi tar med oss mycket positiva saker från matchen mot Linköping. Tycker att vi är snabba i tanken och tar bra beslut i många situationer. Vi är bra i spelet med puck vilket var kul att se. Sedan är det så klart positivt att vi gör sju mål på bortaplan och har sju olika målskyttar.

Ikväll väntar en ny utmaning på bortaplan då Malmö står för motståndet.

– Vi ska fortsätta bygga vidare på spelet med pucken, där är vi starka. Ikväll vill vi vara rejälare i spelet utan puck. Vi möter ett lag som är tunga och då krävs det att vi är aktivare i närkampsspelet. Men vi ska våga spela vårt spel ikväll och utnyttja deras svagheter.

Borna Rendulic är tillbaka i spel ikväll efter sin avstängning. I övrigt är alla spelare som spelade mot Linköping tillgängliga för kvällens match.

– Borna är tillbaka och går in i laguppställningen ikväll. Vi kommer göra lite förändringar i kedjorna som vi hoppas ska få positiv effekt. Exakt hur vi ställer upp laget får ni se när vi släpper laguppställningen, två timmar innan nedsläpp, avslutar Niklas Eriksson.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson