Örebro straffade Luleå
Publicerad: 2022-10-25
Örebro Hockey bärgade fjärde raka segern när Luleå besegrades med 3-2 efter straffar hemma i Behrn Arena.

Veckans första match spelades i Behrn Arena och Luleå stod för motståndet. Örebro jagade fjärde raka segern i SHL och det var hemmalaget som öppnade klart bäst. Den starka starten skulle också ge resultat. Milton Oscarson drev in i anfallszon och avlossade ett skott från slottet, pucken fri bakom Joel Lassinantti och där kunde Adam Hofbauer stötta in ledningsmålet. Målet var Adams första i SHL. Efter den starka starten fortsatte Örebro med sitt snabba spel och hemmalaget ägde spelet totalt. Målchanser för att utöka ledningen saknades inte men Örebro lyckades inte få in 2-0-pucken. Istället var det Luleå som skulle visa prov på effektiv. Efter ett långt anfall serverade Julius Honka elegant Joonas Rask som kunde smälla in 1-1. Surt för Örebro som hade ägt spelet helt i den första perioden.

I den andra perioden kom Örebro återigen ut starkt och inledningen fick man också chansen i spel fem mot fyra då Jonathan Andersson visades ut i två minuter. Örebro fick inte alls spelet att stämma och Luleå kunde enkelt klara av det numerära underläget. Efter utvisning lyfte Luleå upp spelet och gästerna tog över stafettpinnen. Nu var det Luleå som fick tryck i Örebros zon och man skapade också chanser för att ta ledningen. Men Jhonas Enroth var lugn och tryck mellan stolparna. Med hjälp av publikens tryck från läktaren kom sedan Örebro tillbaka något spelmässigt under den andra halvan av perioden. Ställningskrig där gästerna var något bättre och efter fyrtio minuter visade resultattavlan fortsatt 1-1.

I den tredje perioden var det Luleå mot Jhonas Enroth. Örebro hade stora problem att ta sig ur egen zon och gästerna sköljde över hemmalaget gång på gång. Till slut kunde inte ens Enroth stå emot det hårda trycket från Luleå. Erik Gustafsson kastade pucken mot mål och från nära håll kunde Isac Brännström styra in 1-2. Men som en blixt från klar himmel skulle Örebro replikera omgående. Kristian Näkyvä spelade fram Emil Larsson som pricksköt in 2-2 i det bortre krysset. Inte helt logiskt sett till matchbilden men Örebro hade nu likaläge med åtta minuter kvar att spela. Gästerna från Norrbotten var det bättre laget i slutet av perioden också men Jhonas Enroths storspel och hårt jobbande utespelare såg till att resultattavlan visade 2-2 efter sextio spelade minuter.

Matchen till förlängning och där var Leo Carlsson nära att direkt avgöra med ett riktigt drömmål. Leo fintade bort Luleåbacken men ensam med Joel Lassinantti lyckades han inte få pucken över benskyddet. Resterade del av förlängningen var en stor uppvisning av Jhonas Enroth. Luleå hade det bästa chanserna med Enroth kom upp stort och såg till att matchen gick till straffar.

I straffläggningen var det som att inget av lagen ville avgöra, samtidigt som det var stor uppvisning av Joel Lassinantti och Jhonas Enroth. Enroth räddade samtliga straffar från Luleå och i den sjätte straffomgången kunde Philip Holm se till att bonuspoängen stannade i Örebro.

Segern var Örebros fjärde raka och laget befäste i och med segern sin plats i toppen av tabellen. Nu väntar Växjö på bortaplan under torsdagen och på lördag är laget tillbaka på hemmaplan när Timrå kommer på besök.

Klicka här för mer statistik från kvällens match.