Seger inför hemmapubliken
Publicerad: 2021-09-02
Örebro Hockey besegrade Brynäs med 4-1 i Behrn Arena.

Örebro var under torsdagen äntligen tillbaka i Behrn Arena. Otroligt glädjande att få se publik på läktaren igen. 1023 personer var under torsdagen på plats i Behrn Arena. Örebro saknade fortsatt ett koppel av spelare och många juniorer fick chansen i laguppställningen. Nick Ebert var tillbaka och spelade sin första match under försäsongen. Örebro startade matchen bra och ägde mycket av spelet i inledningen av matchen. Men efter Örebroslarv i egen zon var det gästerna från Gävle som skulle ta ledningen. Emil Molin snappade åt sig pucken och kunde trycka in ledningspucken förbi Jhonas Enroth. Efter Brynäs ledningsmål var det ett hafsigt spel som böljade fram och tillbaka. Efter att Örebro etablerat ett längre anfall, där Linus Öberg vände och vred i anfallszonen, drabbades Brynäs av matchens första utvisning. I sin första match för säsongen skulle det inte ta lång tid innan Nick Ebert presenterade sig. Kristian Näkyvä passade till Ebert som laddade bössan direkt. 1-1 i Behrn Arena och Örebro levererade återigen i powerplay. Brynäs hade sedan några vassa chanser att återta ledningen men Jhonas Enroth höll sig lugn och kunde stoppa gästernas farligheter. I slutminuten av perioden hade Örebro sedan ett långt anfall som så när resulterade i ett ledningsmål, men likaläget stod sig perioden ut.

Brynäs kom ut med bäst fart i den andra perioden och kom direkt till ett jätteläge där Enroth fick visa upp sina reflexer. I Örebro var det kedjan med Milton Ocarson, Adam Hofbauer och Miikka Salomäki som var hetast. När kedjan tog sig in i anfallszonen skapade man direkt farligheter med sin intensitet. När fyra minuter hade spelats av perioden fick Brynäs chansen i powerplay för första gången i matchen. Detta sedan Christopher Mastomäki fått sätta sig på botbänken efter en stökig situation i tekningscirkeln. Örebro kunde enkelt spela av det numerära underläget och faktum var att hemmalaget hade de bästa chanserna. Den andra perioden präglades sedan av ett rätt hafsigt spel där Brynäs lyckades få ner Örebros fart. Hemmalaget fick inget flyt i spelet och det var Brynäs som hade det mesta av spelet. Med sju minuter kvar av perioden kunde Linus Öberg återigen skapa oro i anfallszonen. Öbergs hårda jobb ledde till dubbla utvisningar för gästerna. I spel fem mot tre skulle det dröja länge innan Örebro kunde ta ledningen för första gången i matchen. Kristian Näkyvä serverade Robin Kovács som pricksköt 2-1 från sin favoritposition i powerplay. Målet gav Örebro energi och hemmalaget satte hårt tryck mot Brynäsmålet. Trots bra chanser till ytterligare mål var resultatet efter två spelade perioder 2-1.

Den tredje akten startade i ett högt tempo, där spelet böljade fram och tillbaka. När hemmalaget skruvade upp tempot ytterligare kunde man direkt skapa några farligheter och Brynäs målvakt testades rejält. Linus Öberg hade bästa chansen efter ett mönsteranfall. Brynäs målvakt stod då för en imponerade sidledsförflyttning och stoppade hemmalaget från att gå upp i en tvåmålsledning. Halvvägs in i perioden skulle inte Brynäs orka stå emot längre. Robin Kovács hittade fram till Rodrigo Abols som från nära håll satte 3-1 i nättaket. Kort efter målet fick Örebro chansen i powerplay igen och det skulle man ta tillvara på. Miikka Salomäki kunde elegant ta yta och pricka in 4-1 i det bortre krysset. Efter det kunde Örebro kontrollera tillställning och bärga ytterligare en segern. Försäsongen är nu över och Örebro lämnar den obesegrade. Nu väntar en veckans uppladdning innan laget tar sig an Rögle i SHL-premiären den 11 september.

Örebro Hockey – Brynäs IF 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Första perioden: 0–1 (06.42) Emil Molin (Greg Scott). 1–1 (13.10) Nick Ebert (Kristian Näkyvä, Emil Larsson), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (13.49) Robin Kovacs (Kristian Näkyvä, Nick Ebert), spel fem mot tre.

Tredje perioden: 3–1 (09.48) Rodrigo Abols (Robin Kovacs, Kristian Näkyvä). 4–1 (12.00) Miikka Salomäki (Marcus Hardegård, Jani Lajunen), spel fem mot fyra.

Skott: 37–22 (9–6, 13–11, 14–5).

Utvisningar: ÖHK 1x2. BIF 4x2.