Seger efter stark insats i Ängelholm
Publicerad: 2021-12-04
Örebro Hockey bärgade två nya poäng när Rögle besegrades med 5-4 efter förlängning.

Örebro stod under lördagen för en stark insats på bortaplan. Laget ut direkt och tog tag i matchen och det skulle inte dröja länge innan ledningsmålet kom. Christopher Mastomäki styrde in ledningsmålet efter drygt två minuter. Men hemmalaget skulle svara. Halvvägs in i perioden ställde Rögle om spelet snabbt och Adam Edström kunde sätta 1-1. Örebro var dock det hetare laget i den första perioden och i slutskedet skulle man också återta ledningen. Miikka Salomäki kastade pucken mot mål och Nick Ebert hade letat sig in framför Rögles mål och styrde in ledningsmålet till Örebro. Stark period av Örebro och 1-2 på resultattavlan.

Örebro startade den andra perioden lika stark som i den första. Men två utvisningar skulle ge hemmalaget chansen att ta kommandot. I spel fem mot tre pricksköt Adam Tambellini in 2-2 bakom en chanslös Jhonas Enroth. Likaläge efter två perioder och den tredje perioden skulle bjuda på en galen dramatik.

Örebro ägde spelet i den tredje akten och tryckte verkligen på för ledningsmålet. Och till slut skulle det komma. Efter ett starkt anfall fick Robin Kovács pucken och hittade det bortre krysset. 2-3 och Örebro i förarsätet. Malmö satsade sedan allt framåt och när Nick Ebert blev utvisad i slutminuterna tog hemmalaget ut målvakten och spelade med sex utespelare. Spiken i kistan såg ut att komma när Gustav Backström prickade in 2-4 i tom kasse. Men Rögle gav sig inte. 3-4 kom precis efter och med endast sju sekunder kvar att spela fick Anton Bengtsson in kvitteringen till 4-4. Väldigt surt för Örebro och förlängning skulle nu krävas för att avgöra matchen. I spel tre mot tre klev Robin Kovács fram med en individuell prestation när han satte avgörandet och fixade bonuspoängen till Örebro.