Stark vändning när Luleå besegrades
Publicerad: 2020-01-23
Örebro Hockey stod för en riktigt stark vändning och besegrade Luleå med 3-2 hemma i Behrn Arena.

Örebro Hockey fick värsta tänkbara start på matchen då Luleå kunde göra 0-1 redan efter 27 sekunder. Efter målet var det dock Örebro som satte Luleå under press och skapade flertalet farliga målchanser. Men Luleå visade prov på sin effektivitet när Örebro slarvade och kunde elva minuter in i perioden utöka till 0-2. Siffrorna stod sig perioden ut och bortalaget kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

I den andra perioden skapade Örebro några fina lagen direkt men Joel Lassinantti stod emot i Luleåmålet. I slutet av Örebros spel med en man mer satte Joonas Rask reduceringen till 1-2, men efter videobedömning dömdes målet bort. Under den andra perioden drog Örebro på sig alldels för många utvisningar och Luleå kunde ta över spelet. Aaron Irving fick dessutom matchstraff efter checking to the head och fick således lämna matchen. Örebro klarade av spelet med en man mindre perioden ut och resultattavlan visade 0-2 efter 40 spelade minuter.

I tredje perioden kom Örebro tillbaka starkt. Marcus Weinstock gav hemmalaget hopp när han satte 1-2 fem minuter in i perioden. Men Örebro var inte nöjda där. Shane Harper satte kvitteringen till 2-2 i powerplay, elegant framspelad av Robin Kovács. Med mindre än sex minuter kvar av matchen fick Örebro chansen i powerplay och du skulle också vändningen fullbordas. Efter fint förarbete av Robin Kovács och Mathias Bromé kunde Ryan Stoa stänka in 3-2 i ett kokande Behrn Arena. Hemmalaget kunde sedan hålla undan och bärga tre riktigt sköna poäng.

Ett stort tack till alla som var på plats i Behrn Arena under torsdagskvällen. Nästa match spelas redan på lördag då vi tar oss an Djurgården på bortaplan. Nästa hemmamatch spelas torsdag den 30 januari då Brynäs kommer på besök.