• Huvudsponsorer

Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Tisdag Tis 20 Augusti Aug
Onsdag Ons 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Söndag Sön 1 September Sep
Fredag Fre 6 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt

5 nya spelare och 2 förlängningar

1 maj 2013 11:42


Örebro Hockey kan idag meddela att man har signat fem nya spelare till nästa års upplaga av Elitserien. Förutom detta har även Christoffer Norgren skrivit på för ännu ett år i Örebro och Bobbo Petersson har skrivit på för 2 nya säsonger och är nu ÖHK:s spelare.

På backsidan kommer det in tre nya killar som tillsammans har spelat över 680 matcher i Elitserien. Det är Daniel Sondell, Tomas Skogs och Viktor Ekbom som har skrivit på för Örebro Hockey.

På forwardssidan kan Örebro idag presentera två nyförvärv. Det är Martin Johansson från Brynäs och Justin DiBenedetto som kommer senast ifrån EC Salzburg.

- Jag är väldigt nöjd över att kunna presentera en sådan stark backuppsättning. Backsidan har vi prioriterat så det känns väldigt kul att få kunna presentera dessa tre backar. Idag har vi 10 backar i truppen och kanske är det någon för mycket men det är upp till grabbarna att visa att man vill ha en plats, säger Örebro Hockeys General Manager Pontus Gustafsson.

- Samtidigt är jag väldigt glad över att Michael Andreasson har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år. Där kommer vi få en kontinuitet på vår unga och utvecklingsbara målvaktsuppsättning. Vi har tre oerhört spännande målvakter som i våras visade att man klarar av att prestera i tuffa matcher på yttersta elitnivå på ett mycket bra sätt.

- På forwardssidan är vi mycket glada över att Martin och Justin väljer att ta nästa steg i sina karriärer tillsammans med Örebro Hockey. Vi håller på att jobba med några fler nyförvärv till forwardsuppsättningen som vi presenterar när de är helt klara. Där jobbar vi i lugn och ro och det kommer att bli riktigt bra.

Daniel Sondell har 199 elitseriematcher på sitt konto och kommer senast ifrån Rögle. I Rögle har han varit de två senaste säsongerna och där har han gjort 67 poäng ifrån sin backposition.

- En oerhört spelskicklig back med bra blick för spelet. En drivande offensiv powerplay-back som även har jobbat hårt och blivit bättre i sitt defensiva spel. En riktig klassback, säger Örebro Hockeys tränare Patrik Ross.

Tomas Skogs har varit i Skellefteå de två senaste säsonger och kommer således med en färsk guldmedalj. Tomas har spelat över 370 matcher i Elitserien och Örebro blir hans fjärde elitserieklubb.

- I Tomas får vi en nybliven guldmedaljör. En bra back med bra fart på rören. Hämtar pucken snabbt och levererar pucken snabbt till sina medspelare. Har haft en defensiv roll men kan vara med och bidra offensivt. Förra säsongen kom han på sjundeplats i plus-minus-ligan i Elitserien. Ett jättebra nyförvärv.

Viktor Ekbom kommer senast ifrån den tyska ligan där han förra året spelade för EHC München. Viktor är en ung kille men har redan spelat över 100 elitseriematcher.

- Viktor är en back som har tagit den långa vägen. Först 110 matcher i Elitserien med Linköping där han inte riktigt fick den istid han behövde. Efter det har han varit en säsong i finska ligan och nu senast i tyska ligan. Viktor är en ung back med stor potential som kan bli riktigt bra. Jag hoppas och tror väldigt mycket på Viktor. Han är stor och vi hoppas att han kan bli lite mer fysisk i Örebro än vad han tidigare har varit. Det är även något som han har uttryckt själv att han vill.

Martin Johansson kommer senast ifrån Brynäs där han säsongen 2011/2012 var med och vann SM-Guld. Han var även med i Färjestad när de vann guld säsongen 2008/2009.

- Martin hade en fantastik säsong när de tog guldet men har inte riktigt fått det att stämma den här säsongen. Han har varit lite skadad och inte fått det där riktigt flytet.

- Jag hade honom redan i Mora och det är en kille med oerhört bra fart på skridskorna, lite lik Jared (Aulin). Han har ett bra handledsskott och en härlig rapp skridskoåkning. Han vill visa så mycket mer än vad han gjorde den här säsongen och vi hoppas att han ska få en kick i Örebro. En kille som vill ta nästa steg tillsammans med Örebro Hockey, säger Patrik Ross.

Justin DiBenedetto har tillhört New York Islanders fram tills förra säsongen då han spelade i EC Salzburg. Där spelade han 47 matcher i grundserien och producerade 44 poäng. I slutspelet blev det 12 matcher och 8 poäng.

- Justin är en tuff kille som har tillhört Islanders organisation. Lite av en retsticka som alltid fullföljer och tacklas hårt. Kan spela både center och ytterforward och vi kommer främst att använda honom som ytterforward. Det är en ung kille som hugger som en kobra framför motståndarnas mål. En riktig tillgång som vill framåt i sin karriär. Han är driven att bli bättre och vill tillbaka till NHL.

Örebro Hockey

30/4-2013

Pontus Gustafsson

070-268 25 30

Tony Jörtsö
Webbredaktör