Amerikansk center klar för Örebro Hockey
Publicerad: 2019-07-15
Nyhet
Idag står det klart att den amerikanska centern Ryan Stoa, 32 år, har skrivit på ett ettårskontrakt med Örebro Hockey.

Ryan är en rutinerad center som närmast kommer från spel i KHL och Traktor Chelyabinsk. Ryan har under de senate fem säsongerna spelat i KHL, men har utöver det 40 matcher i NHL på meritlistan. Säsongen 2017/18 representerade dessutom Ryan USA under OS i Sydkorea. Idag står det klart att den amerikanska centern ansluter till Örebro Hockey.

– Jag är riktigt laddad över att få komma till Sverige och spela för Örebro. Det här blir ett nytt äventyr för mig och min fru. Det blir första gången för mig i Sverige och jag har hört mycket bra om ligan. Jag har spelat med många svenskar under åren och jag har hört att fansen och stämningen i Örebro ska vara något extra, hälsar en förväntansfull Ryan Stoa.

– Jättekul att Ryan väljer att komma till oss. En stor och kraftfull center som besitter de egenskaper som vi har letat efter. Vi får in en kille med massvis av rutin och som är en riktigt bra kille i gruppen, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Kontraktet med Ryan sträcker sig över säsongen 2019/20. Ryan kommer vara på plats och ansluta till laget i början av augusti.

Med ett säsongskort missar du inga hemmamatcher i Behrn Arena. Klicka här för mer information om hur du säkrar ditt säsongskort till säsongen 2019/20.

Press & Kommunikation Ludwig Andersson