Förlust i Leksand
Publicerad: 2022-02-10
Efter match
Örebro Hockey föll under torsdagen mot Leksand. Slutresultatet skrevs till 4-2.

Veckans första match mot Leksand spelades på bortaplan under torsdagen. Örebro kom inte alls upp i nivå under de två första perioderna. Hemmalaget sköljde över Örebro gång på gång och efter halva matchen visade resultattavlan 3-0. Rättvis ledning för Leksand och sanningen är att ledningen hade kunnat vara större. Jonas Arntzen räddade bland annat en straff från Max Veronneau. Örebro skulle dock få kontakt i slutet av den andra perioden. Efter fint förarbete av Robert Leino och Leo Carlsson kunde Oliver Eklind skicka in reduceringen till 3-1.

I den tredje perioden var det helt nytt Örebro som kom ut. Laget var mycket intensivare och då kom också målchanserna. Robin Kovács prickade stolpen i inledningen av perioden och man jagade nu verkligen kvittering. När Örebro låg på som hårdast visades Nick Halloran ut två minuter och Leksand fick chansen i spel fem mot fyra. Det skulle hemmalaget ta tillvara på. Patrik Zackrisson satte 4-1 bakom en chanslös Jonas Arntzen. Där såg matchen ut att vara över för Örebro men laget gav inte upp. Nick Halloran bröt sig loss och fri med målvakten kunde han stänka in 4-2. Men närmare än så kom i Örebro och slutresultatet skrevs till 4-2.

Otäck situation i den första perioden då Joel Mustonen tvingades lämna isen efter en otäck situation. Joel mår efter omständigheterna okej och åker ikväll med laget tillbaka till Örebro.

På lördag drbbar lagen samman igen, men då i Behrn Arena kl 15:15.

Klicka här för mer statistik från matchen.