Två poäng med hem från Luleå
Publicerad: 2021-12-26
Örebro Hockey hämtade upp ett tvåmålsunderläge i den tredje perioden och kunde sedan avgöra i förlängningen. Slutresultatet skrevs till 2-3 och laget kunde flyga hem till Örebro med två nya poäng.

Annandagshockey i Luleå och det såg länge ut att bli seger för hemmalaget. Luleå kopplade greppet om matchen och efter två perioder var ställningen 2-0. Men Örebro skulle komma tillbaka i den tredje perioden. Tidigt i perioden kunde Petr Zámorský pricka in reduceringen till 2-1 och det skulle inte dröja länge innan kvitteringen kom. Bara två minuter senare var Linus Öberg framme och satte kvitteringen till 2-2. Det var mycket Örebro efter kvitteringsmålet och laget skapade flertalet chanser för att ta ledningen för första gången i matchen. Men spelet jämnades ut och efter sextio spelade minuter visade resultattavlan 2-2.

Förlängning skulle således avgöra matchen och där skulle vi bjudas på säsongens märkligaste avgörande. Nick Ebert fälldes när han kom fri och ramlade in i Luleås målvakt. Efter lång videogranskning visade det sig att pucken var över mållinjen och domarna godkände målet. Stark upphämtning av Örebro och laget flyger nu hemåt med två poäng i bagaget.

Luleå–Örebro 2–3 e förl (1–0, 1–0, 0–2, 0–1)
Första perioden: 1–0 (09.26) Pontus Själin (Juhani Tyrväinen, Konstantin Komarek).

Andra perioden: 2–0 (10.48) Juhani Tyrväinen (Erik Gustafsson, Konstantin Komarek), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (03.26) Petr Zamorsky (Marcus Hardegård). 2–2 (05.17) Linus Öberg.

Förlängning: 2–3 Nick Ebert.

Skott: 26–29 (7–6, 8–9, 10–11, 1–3)