Välkommen Jani Lajunen
Publicerad: 2021-05-20
Nyhet
Örebro Hockey är idag glada och stolta över att kunna välkomna Jani Lajunen.

Jani ansluter närmast från spel i Lugano, där han tillbringat de fyra senaste säsongerna. Den finske centern har en gedigen meritlista och nu återvänder han till Sverige för spel i Örebro Hockey. 2013-2015 representerade Jani Växjö och blev där svensk mästare under sin andra säsong. Utöver SM-guld har Jani även vunnit VM-guld med Finland samt blivit mästare i den finska ligan två gånger om. Nu går flyttlasset till Örebro och kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/23.

– Jättekul att Jani väljer att komma till oss. Som spelare är Jani en pålitlig och smart center som kommer passa väldigt bra in i vårt lagbygge. Med sin storlek, smartness och hårda arbete kommer Jani vara en viktig pusselbit i alla delar av spelet. Vi ser framemot att ha Jani i vår miljö och med sin erfarenhet av att vinna kommer han hjälpa oss att ta ytterligare steg, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

– Jag är jätteglad att få komma till Örebro och det kändes som ett lätt beslut när vi kom i kontakt med varandra. Örebro gjorde en stark säsong under det gångna året och jag vill vara med och bygga vidare på det. Jag är väldigt glad över att vara en del av Örebro Hockey nu och målet är att vi ta ytterligare steg och vinna, säger Jani Lajunen.

Jani återförenas nu dessutom med sin goda vän Kristian Näkyvä.

– Jag och Kristian känner varandra jättebra och är goda vänner. Han har pratat väldigt gott om Örebro och det ska bli kul att få spela tillsammans med honom igen, avslutar Jani Lajunen.

Jani Lajunen
Ålder: 30 år
Position: Center
Skjuter: Vänster
Längd: 189 cm
Vikt: 92 kg
Tidigare klubbar: Blues, Tappara, Milwaukee Admirals, Peoria Rivermen, HC Lugano och Växjö.
Meriter: VM-guld, VM-silver, SM-guld och två gånger mästare i finska ligan.

Längre intervju med Jani kommer när han är på plats i Örebro.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson