Niklas Eriksson tar över som huvudtränare för SHL-laget
Publicerad: 2024-01-14
Nyhet
Örebro Hockey har idag valt att göra en organisationsförändring på tränarsidan i SHL-laget. Niklas Eriksson tar från och med idag över som huvudtränare.

Niklas Eriksson kommer att leda laget tillsammans med assisterande tränarna Stefan Nyman och Tobias Thermell samt målvaktstränaren Kristoffer Ericson. Beslutet innebär att Johan Hedberg entledigas från sin roll som huvudtränare i Örebro Hockey.

– Den sportsliga prestationen på vårt herrlag är vi  inte nöjda med. Vi är i en situation just nu där vi i den sportsliga ledningen tillsammans med styrelsen behöver agera. Vi väljer därför att göra den här förändringen då det kommer vara bäst för Örebro Hockey både på kort och lång sikt, säger Örebro Hockeys GM Stefan Bengtzén.

Niklas Eriksson lämnar sin position som sportchef för herrlaget och Niklas har idag skrivit på ett nytt avtal som huvudtränare i Örebro Hockey. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2026/27.

– Vi har underskattat Niklas betydelse i hans roll som huvudtränare. För mig är det bara att lägga sig platt. Niklas står med sitt ledarskap för en tydlig struktur och en stark daglig verksamhet som vi behöver hitta tillbaka till. Efter att ha suttit ned med Niklas så är vi  glada över att han nu tar steget tillbaka som huvudtränare, säger Stefan Bengtzén.

I och med att Niklas nu går tillbaka till sin tidigare roll som huvudtränare innebär det sportchefsrollen blir vakant tillsvidare.

– Här och nu kommer Niklas delvis få dubbeljobba med dem kontakter som är tagna inför nästa års truppbygge. Rekryteringen av ny sportchef kommer inledas inom kort, säger Bengtzén.

Niklas kommer samla spelartruppen för att nu starta förberedelserna inför nästa SHL-match på torsdag.

– Vi har satt oss i ett läge som är utmanande för oss som förening. Tillsammans behöver vi alla vara ödmjuka inför situationen och drivas av den här utmaningen varje dag. Jag tror mycket på den här truppen och vill få ut mycket mer av den. Mitt fokus kommer ligga på att utveckla lagets spel och individernas prestation. Jag vill skapa ett modigare Örebro Hockey, avslutar Niklas Eriksson.

Se längre intervjuer med Stefan Bengtzén och Niklas Eriksson på hemsidan.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson