En hjälpande hand - Örebro Hockey levererar gratis matlådor
Publicerad: 2020-03-26
Nyhet
Den rådande situationen med Covid-19 har drabbat många i samhället hårt. Örebro Hockey vill nu sträcka ut en hjälpande hand till personer i riskgruppen.

Är du i riskgruppen, över 70 år, bor i Örebro och har svårt att få hjälp med att handla mat?

Örebro Hockey vill vara med och hjälpa till i denna svåra situation och kommer med start tisdag den 31 mars att leverera gratis matlådor till personer över 70 år som befinner sig i riskgruppen. Örebro Hockey kommer garantera 5 stycken hemkörda lunchlådor för 50 personer i stan. Rent praktiskt innebär det att Örebro Hockey köper 250 matlådor från restauranger i partnernätverket. Spelare, ledare och övrig personal bildar sedan en bilpool där matlådorna hämtas från restaurangerna och levereras till mottagarens hem.

– Vi har en viktig roll i samhället och med det här initiativet vill vi vara med och hjälpa till. Vi kan inte hjälpa alla men kan vi vara med och underlätta för några så är det en bra start. Vi gör detta för att hjälpa till att förhindra smittspridningen genom att människor i riskgrupper inte behöver ge sig ut och handla. Samt att vi är med och stöttar restaurangbranschen som är hårt drabbad just nu, säger Örebro Hockeys VD Mikael Johansson.

Till att börja med kommer 50 personer i riskgruppen garanteras 5 matlådor under första veckan och dessa matlådor levereras under tisdagen. Förhoppningen är att detta ska kunna växa för varje vecka som går.

– Om projektet ska växa kräver det att fler hjälper till. Jag vill betona att du inte behöver vara samarbetspartner till Örebro Hockey tidigare, alla som vill och kan bidra är välkomna att höra av sig. Med fler som är med och betalar och hjälper till, desto fler i riskgruppen kan vi nå ut till, fortsätter Mikael Johansson.

Hur anmäler man sig?
Först och främst vill vi vara tydliga med att detta erbjudande gäller för personer över 70 år som är i behov av hjälp. Självklart går det bra att som anhörig anmäla någon i sin närhet som är över 70 år och befinner sig i riskgruppen. Erbjudandet gäller för personer som bor i Örebro. Vi har tyvärr inte möjlighet att leverera specialkost för personer med eventuella allergier. Initiativet kommer att pågå under två månader men vi vill betona att man måste anmäla sig varje vecka för att kunna ta del av erbjudandet. Med andra ord "prenumererar" man inte på matlådor i två månader för att man har anmält sig till den första veckan. Detta då vill ge så många som möjligt chansen till detta erbjudande.

Om du vill anmäla dig eller någon du känner som är över 70 år och bor i Örebro för möjligheten att få gratis lunchlådor hemkörda. Ring 019-130030, telefontiderna är måndag-fredag kl 9:00-11:00. Leverans av matlådor kommer att ske varje tisdag ca. kl 11:00-13:00.

Om du som företagare vill veta mer, vara med och hjälpa till som sponsor eller på annat vis. Kontakta Jonas Almqvist på 076-0508321 eller via epost [email protected]

Press & Kommunikation Ludwig Andersson