Välkommen, Jonathan Lekkerimäki!
Publicerad: 2023-05-16
Nyhet
Örebro Hockey kan idag välkomna Jonathan Lekkerimäki till klubben.

Jonathan rankas som en av landets främsta talanger födda 2004. Förra sommaren draftades Jonathan av Vancouver Canucks som spelare 15 i första rundan och så sent som för bara någon vecka sedan skrev han på sitt första NHL-kontrakt. Den 18-årige forwarden har representerat Djurgården sedan junioråren och de två senaste säsongerna har det blivit spel i representationslaget. Nu står det klart att Jonathan ansluter till Örebro Hockey och avtalet sträcker sig över säsongen 2024/25.

– Först och främst är jag taggad på att komma till Örebro. Det ska bli kul att spela i SHL och vara en del av ett starkt lag. Jag har fått ett bra intryck av alla ledare och tränare som jag har träffat och jag kommer ha alla förutsättningar för att ta nästa steg i min karriär, säger Jonathan Lekkerimäki.

– Vi är otroligt glada över att kunna välkomna Jonathan. Han är en toppspelare i sin ålderskull och Jonathan har en enormt stor potential. Vi får in en offensivt skicklig spelare som ska vara med och göra skillnad framåt och att vi kan addera ytterligare en högerskytt har varit viktigt för oss. Det är jättekul att Jonathan väljer att komma till oss för att ta nästa steg i sin karriär och vi ser fram emot att jobba med Jonathan i vår miljö, säger Niklas Eriksson.

Niklas och Johan Hedberg har haft en tät dialog med Vancouver och deras General Manager Patrik Allvin. Sedan tidigare har även Elias Pettersson skrivit NHL-kontrakt med Vancouver och Niklas Eriksson utvecklar här hur dialogen varit.

– Så klart har vi haft bra samtal med Vancouver och med Patrik i spetsen. Både Elias och Jonathan kommer åka över på Vancouvers sommarcamp i juli och sedan är de tillbaka hos oss fullt ut när vi drar igång försäsongen, avslutar Niklas.

Jonathan Lekkerimäki
Ålder: 18 år.
Position: Forward.
Längd: 181 cm.
Vikt: 78 kg.
Skjuter: Höger.
Moderklubb: Flemingsbergs IK.
Aktuellt: Tvåårskontrakt med Örebro Hockey.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson