Negativt besked från Tillväxtverket
Publicerad: 2023-03-02
Nyhet
Örebro Hockey har sedan en längre tid varit oense med Tillväxtverket som beslutat att klubben ska betala tillbaka drygt sju miljoner kronor i stöd för korttidsarbete under pandemin.

Örebro Hockey överklagade Tillväxtverkets beslut till Förvaltningsrätten. Efter en lång process från Förvaltningsrättens sida stödjer man nu Tillväxtverket beslut.

Örebro Hockeys VD Mikael Johansson kommenterar beslutet:
Vi och våra jurister har haft goda förhoppningar om ett positivt besked från Förvaltningsrätten. Nu fick vi tyvärr ett negativt besked och det är så klart tråkigt. Vi har under de senaste dagarna utvärderat och granskat hur vi ska gå vidare. Tillsammans har vi kommit fram till att vi ska driva denna fråga vidare genom att överklaga beslutet.

Hur påverkar detta beslut Örebro Hockey?
Så klart är det ett väldigt tråkigt beslut. Vi tillsammans med många andra föreningar har fått ett negativt besked den senaste tiden. Örebro Hockey kommer klara detta ekonomiskt om det skulle bli så att vi behöver betala tillbaka hela beloppet. Sedan kommer ett eventuellt negativt beslut påverka våra framtidsplaner och vår framtida utveckling. Vi har dock räknat med att detta skulle kunna hända och haft detta som ett alternativ i våra framtidsplaner och satsningar.

Press & Kommunikationsansvarig Ludwig Andersson