Ny tung förlust
Publicerad: 2023-12-09
Efter match
Örebro Hockey föll under lördagseftermiddagen hemma mot Växjö. Slutresultatet skrevs till 2-4.

Örebro har haft en tung trend i SHL under den senaste tiden. Den negativa trenden ville man så klart bryta när Växjö gästade Behrn Arena under lördagseftermiddagen. Men Örebro skulle få allt annat än en drömstart på matchen. Tidigt numerärt underläge då Linus Arnesson visades ut i två minuter. I spel fem mot fyra visade Växjö klass och Emil Sylvegård kunde stänka in 0-1. Tung start från Örebro som hade svårigheter att ta sig in på insidan på Växjö och skapa de där klara målchanserna. Istället var det Växjö som skulle visa prov på sin effektivitet. Eric Martinsson kastade pucken mot mål och från nära håll kunde Manuel Ågren styra in 0-2 förbi Jhonas Enroth. Inte den start på matchen som hemmalaget ville ha och Växjö kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Den andra perioden blev en händelserik historia. Örebro kom ut bättre och var intensivare i spelet, vilket ledde till att man fick bättre tryck mot gästerna. Det skulle också ge resultat. I en spelvändning spelade Jonathan Lekkerimäki från Linus Arnesson som kunde pricka in reduceringen till 1-2. Målet var Arnessons första för säsongen och pucken hann knappt kläppas igen innan Örebro skulle få jubla igen. Jonathan Lekkerimäki avlossade bössan och via en Växjöspelare letade sig pucken in i mål. Två mål från Örebro inom loppet av nio sekunder och matchen var nu kvitterad. Glädjen i Örebrolägret blev dock kortvarig. Växjö gav svar på tal när Marcus Sylvegård pricksköt in 2-3. Ett tungt mål för Örebro att släppa in och gästerna var nu åter i ledning. I slutet av perioden fick Örebro chansen i spel fem mot fyra för första gången. Ett ypperligt läge att kvittera matchen men utdelningen uteblev i numerärt överläge och Växjö kunde gå till pausvila med ledningen.

I den tredje perioden kontrollerade Växjö sin ledning på ett bra sätt och klockan tickade på oroväckande fort för hemmalaget. I en snabb omställning från gästernas sida skulle man återigen visa klass. Marcus Sylvegård spelade fram Manuel Ågren som ensam med Jhonas Enroth elegant kunde lyfta in 2-4. Örebros gratisbiljett in i matchen skulle komma när man fick chansen i powerplay två gånger om, först i två minuter och sedan i hela fem minuter när Brian Cooper visades ut. Men Örebros spel i numerärt överläge stämmer inte överhuvudtaget och Växjö kunde utan några större problem hålla undan. Örebro skulle aldrig komma närmare under lördagseftermiddagen och Växjö kunde lämna Örebro med alla tre poäng. Ny tung förlust för Örebro som nu får ladda om under landslagsuppehållet. Nästa match i SHL spelas 26 december då Timrå väntar på bortaplan.