Seger mot Färjestad i Hällefors
Publicerad: 2021-08-27
Efter match
Örebro besegrade Färjestad med 2-1 efter förlängning och är fortsatt obesegrade under försäsongen.

Örebro reste under fredagen ut i länet för att ta sig an Färjestad i Hällefors. Extra speciell match för Elias Ekström som är född och uppvuxen i Hällefors. Både Örebro och Färjestad saknade många ordinarie spelare under fredagskvällen. Ett bra tillfälle för de unga spelarna att visa upp sina kunskaper. Matchen inleddes med ett böljande spel och det var gästerna från Karlstad som skapade de bästa målchanserna. Örebro stack upp och kom till farligheter när Oliver Eklind satte fart och skapade oro i Färjestads försvarszon. Halvvägs in i perioden åkte sig Daniel Viksten fri och var så när att ge Färjestad ledningen när han prickade ribban. Adam Hofbauer och Linus Öberg hade de bästa chanserna att ge Örebro ledningen, men ingen lyckades få pucken förbi Jesper Eliasson i Färjestadmålet. I övrigt bjöd den första perioden inte på mycket och lagen kunde gå till pausvila efter en mållös förstaperiod.

I den andra perioden startade Örebro mycket starkare. Med högre intensitet och bättre passningsspel kunde man komma till fina anfall. Milton Oscarson var så när att lyckas med en fräckis då han försökte valla in pucken bakom den förlängda mållinjen och in via Färjestads målvakt. Örebros fina start på perioden fortsatte och man kunde etablera längre anfall och sätta tryck mot Färjestadmålet. Örebro skulle få ett ypperligt läge att ta kommandot om matchen när man efter dubbla utvisningar från Färjestad fick spela fem mot tre. Nu skulle också målnollan sträckas. Marcus Hardegård laddade från blålinjen och Miikka Salomäki kunde styra in ledningsmålet. Direkt efter Örebros ledningsmål fick Daniel Viksten återigen en gyllene chans. Men Jhonas Enroth stoppade den tidigare Örebroforwardens avslut. Enroth som vaktade Örebromålet för andra matchen i rad visade återigen upp ett starkt spel mellan stolparna. Färjestad kunde sedan sticka upp med några farligheter i slutet av perioden och Joakim Nygård kunde så när pricka in kvitteringen när han kom fri med Jhonas Enroth. Men Enroth stängde igen och Örebro kunde lämna perioden med 1-0 på resultattavlan.

Den tredje akten startade med flertalet farliga chanser för gästerna som nu var i full jakt att jaga kvitteringen. Örebro kom samtidigt upp starkt i försvarsspelet och kunde hålla Färjestad på utsidan på ett kontrollerat sätt. Med nio minuter spelat av den tredje perioden visades Jani Lajunen ut två minuter för crosschecking. Med en man mer på isen fick nu Färjestad chansen att utjämna matchen. Men Örebro försvarade sig bra och kunde utan några större problem reda ut det numerära underläget. När Örebro drog på sig dubbla utvisningar kort därefter skulle man inte lyckas stå emot längre. I spel fem mot tre kunde Daniel Viksten dundra in 1-1. Trots några bra chanser från bägge lagen skulle vi inte bjudas på fler mål under ordinarie tid. Matchen gick istället till förlängning och där fick Örebro chansen att spela med en man mer. I spel fyra mot tre kunde Robin Kovács skjuta segern till Örebro och bärga lagets andra seger mot Färjestad under försäsongen.

Örebro–Färjestad 2–1 e förl (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)
Första perioden: –

Andra perioden: 1–0 (09.10) Miikka Salomäki (Marcus Hardegård), spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1–1 (11.57) Daniel Viksten (Marcus Nilsson, Michael Lindqvist), spel fem mot tre.

Fjärde perioden: 2–1 (00.28) Robin Kovacs (Kristian Näkyvä, Linus Öberg), spel fyra mot tre.

Skott: 24–16 (6–7 , 12–3, 5–6, 1–0).

Utvisningar: ÖHK 5x2. FBK 5x2.