Tre poäng på hemmaplan
Publicerad: 2023-11-28
Örebro Hockey tog tre nya poäng när Luleå besegrades hemma i Behrn Arena. Slutresultatet skrevs till 5-2.

Veckans första SHL-match spelades i Behrn Arena under tisdagskvällen. Luleå stod för motståndet och Örebro ville bygga vidare på lördagens seger mot Linköping. Örebro öppnade matchen klart starkast och Jonathan Lekkerimäki kunde så när ge hemmalaget ledningen då han prickade ribban. Det var Örebro för hela slanten inledningsvis men Luleå växte in i matchen. Halvvägs in i perioden fick Örebro chansen i powerplay för första gången, men spelet med en man mer stämde inte alls och Luleå kunde relativt enkelt klara av matchens första numerära underläge. Det var dock hemmalaget som skulle få jubla först. Niklas Nilsson spelade fram William Wikman som avlossade bössan. Avslutet träffade ribban men på returen var han Wikman först och 1-0 till Örebro var ett faktum. Hemmalaget i förarsätet men innan periodpaus skulle Luleå svara. Släkten är värst säger man ofta och så var fallet när tidigare Örebrobacken Marcus Hardegård prickade in 1-1. Likaläge i Behrn Arena efter tjugo minuter.

Den andra perioden präglades av massvis med utvisningar. Örebro fick chansen i spel fem mot fyra för andra gången i matchen och det skulle man ta tillvara på. Mathias Bromé kunde från nära håll styra in 2-1 till Örebro som nu var tillbaka i ledning. Glädjen skulle dock bli kortvarig då det var Luleås tur att spela powerplay. Brendan Shinnimin tog var först på en retur och kunde slå in 2-2. I en händelserik period svarade Örebro omgående. Elias Ekström stod för en stark individuell period då han dundrade in 3-2. Målet var Elias första för säsongen. I slutet av perioden blev det heta känslor när Jonas Arntzen blev pååkt och tvingades lämna matchen. Jhonas Enroth in mellan stolparna och tillsammans med resterande del av laget kunde man gå till pausvila med 3-2 på tavlan.

I den tredje perioden kontrollerade Örebro matchen på ett bra sätt och man skulle också dra ifrån målmässigt. Mathias Bromé blev tvåmålsskytt då han petade in 4-2. Bara sekunder senare ville inte William Wikman vara sämre. Emil Larsson stod för förarbetet och Wikman tryckte in sitt andra för matchen fram till 5-2. Efter två snabba mål lyckades aldrig Luleå resa sig. Örebro kunde relativt komfortabelt spela av matchen till hemma hemmapublikens stora glädje. Tre viktiga poäng in på kontot och precis den start på veckan som Örebro ville ha. Härnäst reser laget till Jönköping på torsdag för att ta sig HV71 på bortaplan.