Förlust i genrepet
Publicerad: 2022-09-09
Örebro Hockey fick se sig besegrade av Växjö under fredagskvällen. Slutresultatet skrevs till 1-4.

Örebro Hockey var äntligen tillbaka i Behrn Arena då försäsongens sista match spelades i Behrn Arena under fredagskvällen. Efter en jämn start på matchen var det Örebro som skulle öppna målskyttet. Emil Larsson bröt sig loss på högerkanten och framför mål kunde William Wikman peta in sitt första mål i Örebrotröjan. Hemmalaget såg länge ut att gå till pausvila med en 1-0-ledning men med 47 sekunder kvar av perioden kunde Växjö sätta kvitteringen till 1-1. Likaläge efter tjugo spelade minuter.

I den andra perioden var Växjö det spelmässigt bättre laget och när man fick chansen i powerplay skulle gästerna ta kommandot om matchen. Lukas Bengtsson kunde från den vänstra tekningscirkeln panga in 1-2. Örebro hade några halvchanser men gästerna hade rättvist ledningen efter två spelade perioder.

I den tredje akten kontrollerade Växjö matchen på ett bra sätt och Örebro hade svårt att komma till några klara målchanser. Passningsspelet fungerade inte för hemmalaget och man fick inget riktigt flytt i spelet. Istället var det Växjö som skapade lägen och när knappt halva den tredje perioden hade spelats kunde Glenn Gustafsson pricka in 1-3 bakom en chanslös Jhonas Enroth. Trots att Örebro försökte trycka på framåt var man aldrig riktigt nära att få in en reducering och istället kunde Växjö fastställa slutresultatet till 1-4 i slutsekunderna av matchen.

Nu är en lång försäsong över och Örebro kan nu sikta in sig på SHL-premiären. Lördag 17 september kl 18:00 släpps pucken i Behrn Arena då Linköping kommer på besök.